Autor Societat
5 Desembre 2016 a 18:00

Cap nen sense àpat!

Campanya solidària de Creu Roja i Caprabo

cap nen sense apat

Caprabo i la Creu Roja col·laboren, per cinquè any consecutiu, en la campanya d’ajuda a l’alimentació infantil Cap nen sense àpat!, una iniciativa solidària que recull fons per pagar beques d’alimentació a nens en risc d’exclusió social.

Des del seu inici, la Creu Roja i Caprabo gràcies a les aportacions dels clients del supermercat, han sumat 199 beques menjador per un curs escolar complet.

En aquesta ocasió, la iniciativa es posa en marxa amb la venda d’estrelles “mandala” que s’utilitzen per penjar a l’arbre de Nadal. L’estrella es pot comprar en la línia de caixa de tots els supermercats Caprabo i, com a novetat, en el portal www.capraboacasa.com al preu de 1 euro.

La campanya Cap nen sense àpat! de la Creu Roja té com a objectiu ajudar a cobrir, en els casos de major necessitat, àpats escolars com esmorzars, dinars i berenars pels nens amb major situació de dificultat per tot un any.

Segons el vuitè estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja de març del 2015, el 21,7% de les persones ateses en els projectes de lluita contra la pobresa de l’entitat a Catalunya pateixen inseguretat alimentaria severa, és a dir, són llars en les quals adults, nens i nenes no mengen ni suficient varietat ni suficient quantitat d’aliments. Davant aquesta situació, la Creu Roja està centrant les seves ajudes alimentàries infantils en les famílies que pateixen inseguretat alimentaria severa.

A Catalunya, la Creu Roja està desenvolupant des de maig del 2014 l’Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil, per recavar el màxim de suports d’empreses, administracions, ciutadania… per ajudar amb aquest fi (beques de menjador, targetes de prepagament per alimentació, kits alimentaris…).

El juny d’aquest any, l’Aliança ha iniciat una segona fase, centrada en les famílies amb inseguretat alimentaria severa, llars que no han deixat encara enrere els efectes de la crisi econòmica. En total, al llarg d’aquest any 2016, gràcies a l’Aliança, s’han distribuït prop de 35.000 ajudes alimentàries infantils a Catalunya.

Switch to mobile version