Autor La recepta
10 Novembre 2016 a 12:00

Delícies salades de pasta de full

Delicies salades

Arriben festes i pot ser que de cop i volta, et vingui de gust un aperitiu salat. Busquem alguna cosa ràpid i divertit … aquí el tenim, uns pastes de full farcits. Vegem la recepta:

Ingredients per a 12 delícies
• 1 massa de pasta de full
• 1 ou
• Formatge a talls (varietat al gust)
• 1 tall de pernil dolç
• Palets de broqueta
• Motlles per tallar pasta (diferents figures)

Elaboració

Desenrotllem la massa i amb un corró de cuina l’estirem. Fem servir els diferents motlles per tallar la pasta de full segons les seves formes, hem de fer formes dobles, una forma per a la base on posar el farciment i una altra per poder tapar el farcit.
Quan tenim les formes de pasta de full, en una d’elles col·loquem l’escuradents de broqueta i premem lleugerament perquè quedi inserida en la massa. A continuació col·loquem una part de pernil dolç i sobre d’aquesta, la part de formatge. Col·loquem sobre l’altra forma de pasta de full igual, i a manera de tapa, amb una forquilla estrenyem les vores (el mateix procés que seguim en fer crestes).
Seguim el mateix procés amb totes les formes que tinguem.
Perquè no se’ns cremin els escuradents, els emboliquem en paper d’alumini.
Finalment, batem un ou i amb un pinzell de rebosteria, l’untem sobre la superfície de les figures.
Preescalfem el forn a 175 º, quan estigui a temperatura, en una safata de forn posem un full de paper vegetal, i sobre aquesta, les diferent broquetes, deixant espai entre elles perquè la pasta de full creixerà.
Deixar de 5 a 10 minuts, controlant que no se’ns cremin (depenent del forn).

Consell
Si preferim delícies dolçes, tan sols hem de canviar el tipus de farciment, substituint pernil dolç i formatge per melmelades i xocolata, per exemple.
Quan estiguin daurades, deixar refredar per poder manipular, així no se’ns desmuntaran els escuradents, ja que el farcit està a temperatures de fos i no té consistència per subjertar l’escuradents.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version