Autor Economia
7 Octubre 2016 a 10:00

Valoració de PIMEC sobre les dades d’atur de setembre

Atur PIMEC setembre 2016

Atur PIMEC setembre 2016

Tenint en compte les dades relatives l’atur registrat i l’afiliació mitjana publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal:

·        PIMEC valora positivament les dades en termes interanuals i que la tendència no hagi minvat des de l’inici d’any malgrat la falta de govern estatal.

·        Aquestes circumstàncies polítiques no sembla que hagin tingut un impacte clar sobre l’economia però el país necessita que es prenguin decisions i es legisli. En aquest sentit, la patronal lamenta que no sigui possible disposar d’un pressupost que permeti la bona governança del país. A més, el manteniment d’aquesta situació podria estar tenint impacte en les inversions, amb afectacions futures.

·        En termes intermensuals, setembre acostuma a ser negatiu per la finalització d’activitats estacionals. Malgrat aquest fet no desitjat, cal destacar que l’increment en el nombre de persones aturades no ha comportat una reducció en el nombre d’afiliats, el que demostra dinamisme en el mercat de treball. A més, l’empitjorament respecte a l’agost se centra en el sector primari i els serveis, amb un major comportament estacional, mentre que la indústria i la construcció mantenen la seva millora.

·        La patronal considera rellevant que la millora en les xifres d’aturats siguin més positives a Catalunya que al conjunt de l’Estat, el que acostuma a ser una circumstància habitual.

 

Switch to mobile version