Autor Societat
21 Octubre 2016 a 15:00

L’Agència Catalana del Consum participa com a organisme expert en la primera reunió de la UNCTAD

L’objectiu de la reunió és facilitar el debat i l’intercanvi d’experiències en matèria de protecció dels consumidors

Agenciá del Consumidor

Agenciá del Consumidor

L’Agència Catalana del Consum (ACC) participa en la primera reunió del Grup Intergovernamental d’Experts (GIE) en dret i política de protecció dels consumidors de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD), que té lloc en el Palau de les Nacions, a Ginebra (Suïssa). La directora de l’ACC, Montserrat Ribera,  es va reunir ahir amb la directora general de la UNCTAD, Teresa Moreira, i amb l’equip gestor del programa COMPAL, un programa de la UNCTAD que dóna assistència tècnica en matèria de competència i protecció dels consumidors a 16 països d’América Llatina (Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, República Dominicana i Uruguai), per acordar les properes accions de cooperació entre ambos organismes.
L’ACC ha estat convidada a la reunió del GIE com a organisme expert en matèria de defensa i protecció de les persones consumidores, per participar en aquesta trobada que té com a objectiu promoure la cooperació internacional i fomentar l’intercanvi d’experiències en el camp de la protecció dels consumidors.
El GIE en dret i política de protecció dels consumidors és un organisme permanent constituït en base a les Directrius de les Nacions Unides per a la Protecció dels Consumidors (UNGCP), un conjunt de principis que estableixen les principals característiques que han de tenir les lleis de protecció del consumidor i les institucions encarregades d’aplicar-les. A més, ajuden als estats membres interessats a formular i aplicar lleis, normes i reglaments nacionals i regionals adaptats a les seves circumstàncies econòmiques, socials i ambientals.
 
Exportació del model català de protecció de les persones consumidores i usuàries
En el marc del programa COMPAL, i en virtut als convenis internacionals signats amb l’Organització dels Estats Americans (OEA); l’Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual de la República de Perú (INDECOPI) o amb la Superintendència d’Indústria i Comerç del Govern de Colòmbia, l’ACC ha desenvolupat una llarga trajectòria col·laborativa i de coordinació interinstitucional en matèria de consum, que ha permès la formació d’agents encarregats de la vigilància dels productes de consum, la programació de cursos, conferències i tallers i l’intercanvi d’experiències, informació i documentació.
Switch to mobile version