Autor Societat
13 Setembre 2016 a 10:00

Proposen estratègies per augmentar la presència de llegums als menús escolars

Les propostes són de Salut Pública i la Fundació Alícia

Propostes per augmentar llegums menú escolar

Propostes per augmentar llegums menú escolar

Amb l’objectiu de facilitar estratègies per incrementar la presència i l’acceptació dels llegums als menjadors escolars, s’ha fet a la seu de la Fundació Alícia, a Sant Fruitós de Bages, la tercera jornada per a professionals de cuines i de menjadors escolars.Durant l’acte, s’ha distribuït i presentat una publicació sobre Els llegums editada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que inclou consells de compra i conservació; producció i varietats a Catalunya; beneficis per a la salut; orientacions sobre com menjar més llegums, així com 30 receptes on els llegums són l’ingredient principal.
Les dades recollides pel programa PReME (Programa de Revisió de Menjadors Escolars) sobre el consum de llegums a l’entorn escolar indiquen que un 87% dels centres educatius compleixen amb la recomanació de servir 1-2 racions de llegums a la setmana. També s’han presentat algunes experiències com Lleguminitza’t, liderada per l’empresa de restauració Escolarest; l’experiència de l’escola Marta Mata de Barberà del Vallès i el Programa TAS per a alumnes de secundària de la Fundació Alícia, a més d’un petit estudi qualitatiu sobre l’opinió dels alumnes en relació als plats de llegums als menjadors escolars.La jornada, que ha estat molt ben avaluada per part dels assistents, ha inclòs tallers on s’han treballat i aportat idees i experiències per poder millorar l’acceptació dels estudiants en relació als llegums i s’han preparat i degustat gran varietat de receptes aptes per a l’entorn escolar.L’acte  forma part de les accions que l’Agència de Salut Pública de Catalunya està desenvolupant en el marc de l’Any Internacional del LLEGUM, 2016, una iniciativa global, promoguda per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), que destaca els nombrosos beneficis del consum de llegums, tant nutricionals i econòmics, com de sostenibilitat i mediambientals.
Switch to mobile version