Autor Economia
12 Setembre 2016 a 18:00

PIMEC lamenta que la manca d’entesa dels polítics i el desgovern puguin malmetre la recuperació econòmica

Tot i aixo considera encertats alguns dels compromisos

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC // Imatge cedida per pimec

Després del debat estèril al Congrés dels Diputats va confirmar-se el fracàs en el primer intent d’investidura de l’actual president en funcions Mariano Rajoy, la qual cosa aboca el país a una extensió de l’actual paràlisi institucional, que dura ja set mesos.

PIMEC espera que el tacticisme dels partits polítics no vagi més enllà de les eleccions basques i gallegues d’aquest setembre, tenint en compte que ja sembla difícil l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2017, tal com ha assenyalat la Comissió Europea. El president de PIMEC, Josep González, ha recordat> “Si ens quedem sense Pressupostos, s’incompliran els compromisos amb Brussel·les, es perdran inversions públiques, s’endarreriran mesures rellevants i posarem en risc la recuperació de l’economia”.

Això no obstant, PIMEC valora positivament i considera encertats alguns dels compromisos econòmics assumits recentment pels partits polítics en pactes d’investidura que no han arribat a bon port. La manca d’acord final entre partits ha impedit precisament, fins ara, l’aplicació d’unes mesures que el país necessita.  

PIMEC espera que quan s’arribi a un acord per formar govern no es perdin totes aquestes mesures reformistes.

Davant una penosa situació que agreuja encara més el malestar dels ciutadans i amplia el seu distanciament de la política, el president de PIMEC ha instat els polítics a abandonar els retrets, el personalisme i l’oportunisme per evitar que descarrili la llargament esperada recuperació econòmica.

Switch to mobile version