Autor La recepta
29 Agost 2016 a 12:00

Què en saps de … ? TOMÀQUETS CHERRY

cof

Originari d’Amèrica del sud, el tomàquet compta amb gairebé cent varietats diferents, avui us parlaré sobre el tomàquet “cherry”, anomenat així per la seva semblança a la cirera.

El tomàquet cherry el podem englobar dins dels tomàquets per preparar amanides. Són de mida petita, rodó i de colors que van del verd al vermell i groc; tenen la fidel fina i un sabor dolç molt agradable. A continuació us explicaré algunes coses més sobre ells:

La seva grandària va d’1 a 3 cm. de diàmetre i la seva composició és en un 95% d’aigua

Aporta vitamines A, B, C, E i K

Té un alt contingut en carotens

Aporta minerals com el potassi i el magnesi

En cuina, podem donar-li multitud d’usos, ja sigui en cru (amanides) com en elaboracions (farcits, saltats, confitats) … algunes receptes d’exemple: tomàquets cherry farcits amb formatge crema i espècies / broquetes de cherry / cuscús amb tomàquets cherry, formatge fresc i alfàbrega.

 Consell

Si guardem algunes de les seves llavors, en arribar la primavera podrem plantar-les fins i tot a casa, en petits terraris, ja que són fàcils de conrear i resistents a les plagas.Eso si, necessiten molt de sol i reg.

Si preparem suc de tomàquet, conservarem un màxim de dos dies a la nevera abans del seu consum.

 Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version