Autor Futbol
19 Agost 2016 a 9:00

Munir, darrere dels tres intocables

Article d’opinió

Munir

El poder i la contundència del Fc Barcelona són evidents en la propera Lliga espanyola, que començarà el 19 d’agost, el club blaugrana serà el favorit, a més de voler validar la seva condició de campió per aconseguir el títol número 25 de la seva història. A més de la solidesa defensiva i del joc de toc expressat pels “jugones” del Barça de la medul·lar cap amunt, no hi ha dubte que el gran “plus” de l’equip català és l’efectivitat aclaparadora de la seva davantera, composta per Luis Suárez, Neymar Jr i Lionel Messi , un trio devastador i solvent que sovint ha arreglat els problemes de l’equip a través dels gols.

No obstant això, queda clar que Luis Enrique, el tècnic del Barça, té un problema, que és el mateix que el de la temporada passada: la falta d’un recanvi de nivell a la davantera. Després de l’adéu de Pedro i no haver pogut fitxar Nolito, que ha acabat al Manchester City de Pep Guardiola, l’ entrenador asturià havia demanat un reforç, després d’expressar públicament el desig de tenir un 9 que pogués substituir Luis Suárez en algun que altre moment. Però això encara no ha estat possible i, després d’uns fitxatges importants en el sector defensiu i al mig del camp, en la temporada que el Barça hauria de conformar-se amb haver de tirar d’un sol davanter més dels tres intocables, és a dir Munir El Haddadi . El del planter, de fet, és l’únic que accepta ser suplent sense dir ni piu i s’ha prolongat fa poc el seu contracte amb el Barça. Luis Enrique està apretant perquè arribi un últim reforç, no obstant la posició de Munir sembla ferma.

Comodí pel que fa les posicions d’atac en què pot jugar, Munir ja ha estat emprat tant en qualitat d’extrem dret com a la punta de l’atac. L’any passat, còmplice també de la lesió de Messi, Munir va aparèixer en la sorprenent victòria per 4 a 0 del Barça al Bernabéu. Aquesta temporada el gran clàssic d’Espanya tindrà lloc el 4 de desembre al Camp Nou i el 23 d’abril a Madrid i potser Munir pugui tenir més protagonisme, a causa dels molts partits que s’acumularan i vista la possibilitat d’uns xocs de Champions en dies propers. No obstant això, en general l’aportació de Munir podria ser clau en el cas en què Luis Enrique intenti donar descans a un dels seus davanters estrelles, que sempre volen jugar però no són extraterrestres i senten el cansament com tots, a més de fer sovint viatges intercontinentals per jugar amb les seves seleccions.
Gràcies a la seva joventut i a les seves ganes de destacar amb amb l’elàstica blaugrana, Munir podria aportar el seu gra de sorra al Barça d’aquest any, arribant a tenir més minuts que la temporada anterior. Luis Enrique té confiança en ell i el del planter haurà de demostrar tant al tècnic com al públic com mereix lluir la samarreta de l’equip més guanyador dels últims 10 anys.

Switch to mobile version