Autor Ensenyament
1 Agost 2016 a 18:00

La consellera Ruiz assegura que el curs vinent no s’aplicaran les revàlides de final d’ESO i batxillerat

Es continuaran fent les proves de competències bàsiques

Meritxell Ruiz // Imatge cedida per la Generalitat

Meritxell Ruiz // Imatge cedida per la Generalitat

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat sobre el Reial Decret estatal aprovat divendres, que regula les “revàlides” de 4t d’ESO i batxillerat, que aquestes no s’aplicaran el curs vinent: “a Catalunya continuarem fent les proves  de competències bàsiques i lluitarem perquè el 2017-18, en què sí tindria efectes acadèmics, aquest no els tingui”. La titular d’Ensenyament ha afirmat que la Generalitat lluitarà legalment per la derogació d’aquestes proves i de la LOMCE.
Així mateix, la consellera Meritxell Ruiz ha destacat que “el que hem de dir a les famílies i als estudiants catalans és que, atès que aquestes proves  no condicionen el títol, ells faran les programacions com havien previst, d’acord amb el decret de la Generalitat, i la Generalitat recorrerà el Reial Decret, i el títol de 4t d’ESO el continuarà donant l’institut”.
La consellera Ruiz ha defensat el model educatiu i d’avaluació que s’aplica a Catalunya basat en les competències bàsiques. En aquest sentit, ha exposat que “Europa fa una aposta, com tots els països avançats,  per avaluar les competències del nostres alumnes, que no és el que fa el ministeri espanyol, que fa un plantejament pedagògic molt antic”. “ I aquest és un dels temes que batallarem”, ha afegit la consellera d’Ensenyament.
 
Mostrar/Ocultar
Switch to mobile version