Autor Economia
17 Juny 2016 a 10:00

Valoració de PIMEC sobre IPC maig

IPC // Imatge del web de Flickr

IPC // Imatge del web de Flickr

Tenint en compte les dades relatives a l’índex de preus al consum publicades per l’INE:

– PIMEC destaca que es manté pràcticament inalterada la situació dels darrers mesos, amb una inflació clarament negativa empesa pels béns i serveis més relacionats amb el cru, i una inflació subjacent lleugerament positiva.

– L’estabilitat de la inflació subjacent mostra una certa contradicció davant una demanda interna creixent. En aquest sentit, la patronal demana als partits polítics que després de les eleccions del 26J es prioritzin les polítiques de reactivació econòmica i de foment de la demanda per impulsar una més clara recuperació.

– Comparativament, cal dir que Espanya manté una inflació clarament inferior al conjunt de la UME i que al mateix temps Catalunya té una inflació sistemàticament més alta que el conjunt de l’Estat.

Switch to mobile version