Autor Societat
16 Juny 2016 a 16:00

El Govern impulsa el consum de fruita entre els escolars catalans

L’objectiu és potenciar una alimentació saludable entre els més petits

Menjar saludable

Menjar saludable

El Consell Executiu ha aprovat autoritzar el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a realitzar despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs, per un import total de 484.168 €, per a atendre la convocatòria d’ajuts per a la promoció i el subministrament de fruites a l’alumnat de centres escolars per al curs 2016/2017, 100.000 dels quals corresponent a l’anualitat 2016 i els 384.168 restants a la de 2017.
El DARP convoca anualment l’ajut destinat a la promoció i la distribució de fruita i hortalisses a l’alumnat de centres educatius administrats o reconeguts per les autoritats competents, en el marc del Pla de consum de fruita als centres educatius. L’objecte dels ajuts és, doncs, promoure, en l’àmbit territorial de Catalunya, el consum de fruita i hortalisses mitjançant el seu subministrament a l’alumnat de centres educatius en el marc de l’esmentat pla, d’acord amb la reglamentació comunitària pertinent.
Catalunya impulsa per vuitè any consecutiu, el curs 2016-2017, aquest Pla de consum de fruita i hortalisses a les escoles, que compta amb el suport financer europeu i la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut. Durant aquest curs 2015-2016, s’ha distribuït unes 820 tones (poma, pera, mandarina, taronja, nectarina, maduixot, albercoc, nespra, kiwi, pastanaga i cirerol).
El pla del curs 2015/2016 ha arribat a més de 292.000 alumnes de 1.213 escoles d’arreu de Catalunya, mentre quan es va iniciar el pla eren 50.000 alumnes i 213 escoles. A més, per a donar suport a la distribució de fruita s’ha realitzat 485 tallers relacionats amb hàbits de consum saludables, i en concret amb el consum de fruites i hortalisses, en els que han participat uns 11.500 nens de 280 escoles.
Per al curs 2016/2017, s’ha mantingut la franja d’edat dels nens que participen en el Pla: 2on cicle d’educació infantil de 3 a 6 anys i tota l’educació primària de 6 a 12 anys; i també s’ha mantingut el finançament del 75 amb fons europeus, amb el topall del 5 % del programa per a despeses de comunicació i el 15 % per a les mesures d’acompanyament .
L’objectiu essencial del Pla és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells d’obesitat infantil. I és que el consum de fruita entre els infants és més baix del que seria recomanable, i el fet de consumir fruites i verdures ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies i la seva compra hauria d’estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut.
Switch to mobile version