Autor Economia
12 Maig 2016 a 16:00

Més de 13.000 clients de CatalunyaCaixa al Vallès participen del programa de donacions a entitats socials

S’inicia una nova edició del programa en el qual els clients titulars de la targeta

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

CatalunyaCaixa ha tancat la tercera edició del programa d’ajudes vinculat a les targetes CX Catalunya Solidària i donarà prop de 162.000 euros a les cinc entitats elegides pels propis clients titulars a través d’un procés de votació online. Les entitats seleccionades són: Fundació Pere Tarrés, Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, Federació Espanyola de Sordceguesa, Associació Síndrome Opitz i Fundació Elna.

L’import que es concedeix a les entitats beneficiàries es calcula en base a les compres efectuades pels clients titulars de la targeta CX Catalunya Solidària. Pel que fa al Vallès, Occidental i Oriental, els més de 13.000 clients que la tenen han realitzat compres que han derivat en gairebé el 15% de l’import total a donar.

El programa de CX compta amb tres edicions entre totes elles ha acumulat més de 430.000 euros lliurats a entitats sense ànim de lucre que centren la seva activitat en projectes solidaris concrets a Catalunya, seleccionats pels propis clients.

L’increment del nombre de participants, titulars d’una targeta CX Catalunya Solidària, que ha sumat 20.000 nous titulars en l’última edició del programa, acredita la seva bona acollida a Catalunya. Els participants destaquen l’interès per utilitzar productes que aportin un valor social afegit a les prestacions comunes, com és el cas d’aquesta targeta mitjançant la qual, només amb l’ús habitual en les compres, es contribueix que CatalunyaCaixa realitzi donatius directes a entitats sense ànim de lucre.

Aquesta combinació financera amb una prestació de caire solidari i territorial, constitueix una expressió clara de la filosofia de proximitat banca Km0, entesa com el compromís de CX amb l’impuls del desenvolupament econòmic i social del territori.

Donada la bona acollida de les anteriors tres edicions del programa CX Catalunya Solidària, ja s’ha iniciat la quarta convocatòria. Les donacions es destinaran a 5 entitats en acabar el període establert.

Les entitats que desitgin participar en aquesta quarta edició ja poden presentar la seva sol·licitud, fins a les 15h del 20 de maig de 2016, a través del formulari electrònic habilitat a aquest efecte en la pàgina web de CatalunyaCaixa.

Podran optar a les ajudes totes aquelles organitzacions no lucratives, amb personalitat jurídica legalment constituïda abans de 01/01/2016 i domiciliades a Catalunya, que desenvolupin un projecte que s’executi principalment en aquesta comunitat, en els àmbits de la pobresa, la salut o l’educació i formació.

Per la seva banda, de l’1 al 30 de juny, els clients titulars d’una targeta CX Catalunya Solidària podran votar per un dels projectes solidaris de les entitats que hagin estat admeses a la llista de candidates.

El juliol es farà públic el nom de les cinc entitats més votades, que seran les beneficiàries d’una cinquena part cadascuna de les ajudes econòmiques de la convocatòria 2016.

CX destinarà a les ajudes el 0,07% del valor de les compres que els clients hagin fet amb la seva targeta CX Catalunya Solidària entre abril de 2016 i març de 2017.

Switch to mobile version