Autor Sanitat
18 Maig 2016 a 18:00

Comunicat de Salut

Referent al enterovirus

CatSalut // Imatge del web gencat.cat

CatSalut // Imatge del web gencat.cat

El Departament de Salut ha reforçat la vigilància i els protocols clínics al conjunt de la xarxa assistencial arran de l’aparició de diversos casos neurològics aguts per enterovirus en menors de 6 anys. Avui en dia s’han detectat una quarantena de casos, la gran majoria dels quals han evolucionat favorablement.
Els enterovirus són habituals en aquesta època de l’any, però enguany s’han detectat episodis de més gravetat que han evolucionat clínicament amb alteracions neurològiques. Davant d’aquesta situació Salut demana emprar les mesures higièniques habituals, com ara per exemple rentar-se amb aigua i sabó; i consultar el pediatra en cas que el nen tingui somnolència, decaïment, tremolors o altres símptomes neurològics acompanyats de febre.
Els protocols clínics han estat elaborats per una taula de seguiment formada per experts de diverses especialitats coordinats pel Departament de Salut.
Switch to mobile version