Autor Societat
11 Abril 2016 a 17:00

Territori i Sostenibilitat invertirà 35,2 milions d’euros en millores a la C-58

L’objectiu és descongestionar la via que connecta el Vallès Occidental amb Barcelona

Imatge cedida per la Generalitat

Imatge cedida per la Generalitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) invertirà 35,2 milions d’euros per a la realització de tres obres de millora a la C-58, entre Badia i Terrassa, que ajudaran a descongestionar aquesta via que connecta el Vallès Occidental amb Barcelona.
A la calçada en sentit Barcelona, s’ampliarà el tronc central a tres carrils a partir de l’enllaç Terrassa est Polígons i es construirandos nous carrils de trenat per enllaçar amb l’AP-7. I en sentit Manresa, es formarà una nova calçada lateral de dos carrils que donarà accés als polígons de Can Parellada. Els projectes es començaran a redactar aquest any perquè les obres puguin executar-se durant el 2017.
Actualment, la carretera C-58 és una de les vies principals d’accés a Barcelona per als vehicles que venen des del Vallès Occidental i el Bages. Presenta unes intensitats que varien entre els 83.000 vehicles al dia a l’alçada de Sant Quirze del Vallés i els 165.000 a l’alçada de Badia del Vallès. A les hores punta hi ha trams, que corresponen a les zones d’influència dels enllaços, on la intensitat de trànsit fa que la via es congestioni amb facilitat. Per donar solució a aquesta situació, el Departament de TES ha elaborat un pla consistent en tres actuacions que augmentaran la capacitat de la carretera i ajudaran a millorar la fluïdesa del trànsit.
Actuacions a la calçada sentit Barcelona
A la calçada sentit Barcelona es duran a terme dues actuacions. Una serà l’ampliació a tres carrils del tronc central a partir de l’enllaç Terrassa est Polígons fins a connectar amb Sabadell Centre, entre els punts quilomètrics 12,6 i el 17, per un import previst de 12,5 milions. Aquesta obra permetrà incrementar la capacitat d’aquest tram de via de 4,4 quilòmetres, que diàriament suporta 57.000 vehicles de mitjana.
L’altra obra serà la construcció de dos carrils de trenat d’1,8 quilòmetres, a partir del nus de Sant Pau, per facilitar la incorporació a l’AP-7 i la B-30. Aquest tram de via té una intensitat mitjana de trànsit de 81.000 vehicles en sentit Barcelona, dels quals 20.000 es desvien cap a l’AP-7. L’actuació té un cost previst de 7 milions.
 
Millores a l’accés als polígons
A la calçada sentit Manresa, s’ha previst una actuació que permetrà millorar l’accés als polígons de Can Parellada, Santa Margarida, Terrassa est i a la carretera BP-1503 a Les Fonts i Rubí, i millorar la fluïdesa al tronc de la C-58 en sentit nord.
Es preveu la construcció d’una nova calçada lateral de dos carrils entre els enllaços de Sant Quirze i Terrassa est Polígons. Així, dels 48.000 vehicles diaris de mitjana que circulen per aquest punt en sentit Manresa, 22.000 ja es podran incorporar directament a la calçada lateral deixant el tronc de l’autopista més lliure pels 26.000 vehicles que continuen el seu recorregut cap a Terrassa centre, Viladecavalls i Manresa. L’actuació té un cost previst de 15,7 milions.
Switch to mobile version