Autor Societat
8 Abril 2016 a 14:00

El programa Accelera el creixement inicia la cinquena edició

 

L’objectiu és ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses

 

Accelera el creixement // Imatge cedida per la Diputació

Accelera el creixement // Imatge cedida per la Diputació

El programa Accelera el creixement, impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC, ha iniciat la seva cinquena edició per ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball.

La bona valoració de les 200 empreses participants a les quatre edicions anteriors del programa avalen l’aposta per a una nova convocatòria. Les pimes que vulguin presentar la seva candidatura tenen temps fins al 6 de juny a la seu o delegacions de PIMEC o bé als Centres Locals de Serveis a les Empreses que participen al programa.La sessió inicial va comptar amb la participació de vint-i-cinc representants d’ens locals i comarcals de la demarcació de Barcelona, que participaran en aquesta 5a edició.

Mitjançant el programa, la Diputació de Barcelona i PIMEC persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d’exportació i plantilla. Per assolir aquests objectius, PIMEC configurarà un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial.

Com es fa la selecció d’empreses

Un comitè de persones expertes serà l’encarregat d’avaluar les candidatures rebudes que compleixin els requisits. A partir d’entrevistes personals, el comitè farà la selecció final de les 50 empreses amb major potencial de creixement.

Les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d’almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, a més de tenir vocació internacional i voler invertir en creixement empresarial.

Passos per acompanyar el creixement

El procés d’acompanyament a les pimes participants per configurar el pla de creixement el conformen sessions col·lectives (9 hores) i d’atenció individual (16 hores) durant sis mesos.

Un cop elaborats els plans de creixement empresarial, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant tres mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant sessions individuals d’assessorament (20 hores),  sessions d’exposició de bones pràctiques empresarials i classes magistrals col·lectives impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització (24 hores).

Switch to mobile version