Autor Societat
27 Febrer 2016 a 16:00

Junqueras garanteix el caràcter social dels propers Pressupostos

Reclama que una cinquena part dels fons Feder es destinin a activitats del tercer sector

Reunió Taula d'Entitats del Tercer Sector // Imatge cedida per la Generalitat

Reunió Taula d’Entitats del Tercer Sector // Imatge cedida per la Generalitat

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha exposat el compromís social de l’administració catalana durant la reunió amb els representants de la Taula d’entitats del Tercer Sector.
Quan ha finalitzat la trobada, el responsable de les finances catalanes ha remarcat el segell social que tindran els propers Pressupostos. Junqueras ha explicat: El Govern de Catalunya treballa per fer uns nous Pressupostos, que siguin realistes i que puguin complir amb les expectatives de les entitats del tercer sector” ha recordat: La prestació dels serveis està garantida amb rigor i temps adequat”.
 
Amb l’objectiu d’afavorir el caràcter social dels nous comptes, el responsable econòmic del Govern ha dit que estudiarà alguna fórmula per assegurar que les partides que tenen una finalitat social acabaran sempre revertint en l’àmbit social. El Vicepresident també ha proposat incrementar la mobilització de fons europeus, especialment el programa Feder, que ha de destinar una cinquena part dels recursos a la lluita contra la desigualtat. I, finalment, ha manifestat que cal potenciar el programa Ris3cat, per desenvolupar en l’àmbit de la innovació la generació de recursos per al tercer sector.
Per la seva banda, el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, ha qualificat la reunió de productiva, clarificadora i exploratòria. En aquest sentit, ha destacat la predisposició del Vicepresident i el seu equip per salvar les contingències, les situacions que ens impedeixen fer la nostra activitat, de la forma més imaginativa possible.
La Taula d’entitats del Tercer Sector agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes. A més d’Oriol Illa, la reunió, que ha tingut lloc a la seu de la conselleria d’Economia i Hisenda, ha comptat amb l’assistència d’Enric Morist, vicepresident (representant de Creu Roja); Josep Giralt, vicepresident (representant de COCARMI); Jordi Pascual, vocal d’innovació (representant de VORAVIU); Jordi Balot, vocal de voluntariat (representant de FCVS); Amparo Porcel, vocal de la Junta Directiva; i Toni Codina,director general de la Taula.
Switch to mobile version