Autor Societat
26 Gener 2016 a 14:00

La Salut del Comerç mostra una recuperació per segon any consecutiu

Un 40% dels comerços gaudeixen de Bona Salut

 

Carrer Comercial de Terrassa // Imatge cedida per Punt i Coma

Carrer Comercial de Terrassa // Imatge cedida per Punt i Coma

L’Enquesta sobre la Salut del Comerç (ESCO) que realitza l‘ESCODI (Escola Universitària del Comerç) semestralment confirma que les empreses que gaudeixen de BONA SALUT representen al voltant del 40%.

Són aquells comerços que durant el 2015 han venut més i han obtingut més beneficis. També s’ha mostrat un clar creixement de comerços que mantenen vendes, marges i beneficis, consolidant la recuperació.

Cal dir, que a prop d’un 20% dels comerços tenen un ESTAT DE SALUT DELICAT, ja que veuen caure les vendes i els beneficis. També podem dir que l’estat de salut del comerç català mostra una recuperació mantinguda durant dos anys.

L’enquesta també explica que durant el 2015 hi va haver més vendes i obertures però menys marges comercials.

ESODI, la Universitat del Comerç, ha realitzat l’enquesta entre comerciants de tot Catalunya que ha estat contestada entre els dies 11 i 19 de gener de 2016.

L’enquesta s’ha enviat a empreses de comerç de tot Catalunya, i les respostes obtingudes representen prop de 1200 botigues i més de 3.000 treballadors. A partir del total d’establiments comercials ubicats a Catalunya, que és de 94.982 amb 315.600 persones ocupades (Idescat, 2015), la mida de la mostra 1 d’error del 5% seria de 383 establiments, per la qual cosa el nivell de resposta obtingut dóna uns resultats fiables.

Les conclusions que es poden extreure de l’enquesta són que les empreses que gaudeixen de BONA SALUT representen al voltant del 40%, un altre 40% està en recuperació i prop d’un 20% estan en un estat DELICAT.

Switch to mobile version