Autor Societat
5 Gener 2016 a 14:00

La plataforma Crowdcube canalitza prop de 3 milions d’euros per a 20 empreses

Crowdcube ha ajudat a obtenir finançament en capital a Hemav i Mind the Byte

Plataforma Crowdcube

Plataforma Crowdcube

La plataforma de crowdequity (finançament col·lectiu d’inversió) Crowdcube ha canalitzat un total de 2.973.130 euros per a 20 empreses en els últims 18 mesos. Crowdcube és una de les 17 empreses que la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha acreditat recentment com a entitat de finançament alternatiu per a pimes.

Entre les empreses que s’han finançat a través de la plataforma, destaca l’empresa de serveis de drons Hemav, per a la qual Crowdcube va tancar a finals del 2014 una ronda de finançament rècord de 450.000 euros per part de 73 inversors. Un altre exemple és la bioinformàtica Mind the Byte, especialitzada en serveis per al disseny computacional de fàrmacs, que al mes d’octubre va aconseguir mobilitzar la ronda més gran de crowdequity biotech de l’Estat espanyol, amb 235.540 euros de 110 inversors. Només el 2015, Crowdcube ha tancat un total de 15 rondes de finançament, per un volum de 2.360.500 euros.

L’objectiu de l’acreditació que atorga la Generalitat a les plataformes és impulsar l’accés de les pimes i empreses catalanes a solucions de finançament alternatiu i complementari al bancari, un camp que està creixent a Europa.

Des del juliol del 2014, quan Crowdcube va començar a operar a l’Estat espanyol, la inversió mitjana s’ha situat en 2.463 euros i la xifra mitjana d’inversors per empresa ha estat de 60. Les empreses finançades són: Iberic BoxEureka-Startups,Foodinthebox Hemav el 2014, i SeedboxHandiscoverZankCashuallyMiCuento,LasMásMonaFoxize SchoolProHireMeLa Brava BeerMammoth HuntersViuho SystemsEcrowd!TabletechMind the Byte, Burrets Barcelona i Xefe Da Birra, el 2015.

Pepe Borrell, director de Crowdcube Espanya, opina: “El 2016, les previsions són d’elevat creixement per al sector. Si bé encara estem molt per sota de països com el Regne Unit o Alemanya, el mercat del finançament alternatiu seguirà augmentant, pel naixement de noves plataformes i la col·laboració amb inversors professionals i xarxes d’inversió”.

Des del gener fins el dia d’avui, al Regne Unit, Crowdcube ha finançat 150 empreses per un valor de 109 milions d’euros (80 milions de lliures) i espera augmentar aquestes xifres en més d’un 50% el pròxim exercici.

Switch to mobile version