Autor Política
10 Desembre 2015 a 15:00

Sant Cugat i la resta d’Ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional faran front comú en defensa de la llibertat d’expressió en les corporacions locals

Sant Cugat i la resta d'Ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional faran front comú en defensa de la llibertat d'expressió en les corporacions locals // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat i la resta d’Ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional faran front comú en defensa de la llibertat d’expressió en les corporacions locals // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

La consellera de Governació en funcions, Meritxell Borràs, es va reunir ahir , amb l’alcaldessa Mercè Conesa i alcaldes dels altres quatre ajuntaments –Girona, Igualada, La Seu d’Urgell i Celrà – denunciats per la Fiscalia de l’Audiència Nacional per impulsar mocions en defensa de la declaració sobiranista del Parlament. La reunió va comptar també amb la presència dels presidents de l’ACM i de l’AMI.

La reunió va servir per acordar el desplegament d’una estratègia conjunta en la defensa de la “llibertat d’expressió” davant el que consideren un atac per part de l’Estat per “amordassar-los“.

Borràs va assenyalar que, si “fa un any els ajuntaments li van dir” al president de la Generalitat, Artur Mas, que “estarien darrere seu” en defensa de la consulta del 9N, “ara som nosaltres els que els volem dir que ens tindran al seu costat“. La titular de Governació ha subratllat el paper “vertebrador” dels ajuntaments i ha lamentat que existeixi des de l’Estat “una ferma voluntat de perseguir-los i criminalitzar-los“.

La consellera considera que atacar i criminalitzar els ens locals, representants de la voluntat popular, és atacar el país, voler emmordassar, sotmetre i atemorir. En resum, la consellera va demanar deixin en pau els ajuntaments catalans”.

Mercè Conesa explicava que no hem rebut notificació encara per part de l’Audiència Nacional. Per tant estem a l’espera donat que la resta d’Ajuntaments ja l’han rebut” i va voler traslladar un missatge de tranquil·litat als grups municipals que van votar a favor de la moció en el ple del passat 16 de novembre assegurant que a l’hora de portar la moció al ple comptaven amb l’informe jurídic del secretari de l’Ajuntament. Per tant, si hi hagués hagut qualsevol dubte sobre la legalitat de la proposta, no l’hauríem portat a votació. Es tracta “només d’un posicionament polític”  va afirmar l’alcaldessa de Sant Cugat.

Conesa confia que la investigació acabarà en res, ja que defensa que el que hem fet és un debat ideològic en el si del plenari com correspon, de la mateixa manera que debatem sobre el posicionament de temes com la llei de l’avortament, sobre l’RSAL o la mateixa Constitució. Nosaltres tenim un marc legal i jurídic i podem debatre i discutir dins aquest marc sense infringir per res la llei”.

Els 5 ajuntament donaran una resposta conjunta i s’han emplaçat a tornar-se a trobar per coordinadar una resposta política i jurídica comuna als requeriments de l’Audiència Nacional.

Switch to mobile version