Autor Societat
22 Desembre 2015 a 13:00

Els nous descomptes a la C-16 en els trams Terrassa-Manresa i Terrassa-Sant Cugat entraran en vigor el 4 de gener

La finalitat  és millorar la seguretat i la mobilitat

santcugatA partir del 4 de gener s’aplicarà els descomptes en els peatges a la C-16 al tram Terrassa-Manresa, que en alguns recorreguts arriben a la gratuïtat, i al tram Terrassa-Sant Cugat, amb rebaixes de fins al 70%, amb l’objectiu d’optimitzar aquesta infraestructura i facilitar les comunicacions entre la Catalunya Central i l’àrea de Barcelona.

En el cas del tram Terrassa Manresa, la tarifa del peatge a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet serà gratuïta per als trànsits interns a l’àrea de Manresa, mentre que a la barrera troncal el descompte serà del 50% per als trànsits amb origen o destinació a la comarca del Bages. Mentrestant, en el tram Terrassa-Sant Cugat s’aplicarà una reducció que, en funció del recorregut, pot arribar al 70%.

La implementació d’aquest nou sistema de descomptes té la finalitat  de millorar la seguretat i la mobilitat en els eixos de la C-55, la C-58 i la mateixa C-16. En paral·lel, la Generalitat ha adoptat un conjunt de mesures a les autopistes de la seva titularitat per homogeneïtzar les tarifes dels peatges i promoure una gestió de la mobilitat més sostenible. En aquest sentit, s’està aplicant un sistema de descomptes acumulatiu a partir de criteris de recurrència, alta ocupació i vehicles amb baix nivell d’emissions, que s’acumularan als que entren en vigor el 4 de gener.

El nou sistema tarifari de la C-16, amb bonificacions addicionals a les existents, consta de dos eixos, en coherència amb els criteris establert en el Pla d’homogeneïtzació de peatges:

  • Un sistema de bonificacions en el tram Terrassa-Manresa, en benefici de la mobilitat a l’entorn de Manresa i la comarca del Bages per descongestionar la C-55 en aquest recorregut, i en especial a les hores punta, per tal de millorar la fluïdesa i la seguretat viària de les carreteres C-55 i C-58.
  • L’homogeneïtzació de les tarifes i la implantació d’un sistema de peatge tancat virtual al tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa, que ha de permetre una reducció substancial del peatge tot adequant-lo al recorregut real dut a terme pels usuaris.

manresaEn concret, a partir del 4 de gener entren en vigor els següents descomptes:

  • Tram Terrassa-Manresa:Bonificacions per als vehicles lleugers que hi circulin de dilluns a divendres no festius entre les 7 h i les 10.30 h; i entre les 17 h i les 21 h. Aquestes bonificacions són:

–       Barrera lateral: Gratuïtat per als moviments interns entre l’enllaç núm. 41 i els enllaços núm. 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de circulació.

–       Barrera troncal: Descompte del 50% per als vehicles que entrin o surtin de la C-16 pels enllaços 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de la circulació.

A més, es mantenen els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.

  • Tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa:

– Sistema de peatge tancat virtual per als recorreguts interns amb origen i destí als enllaços 13-21, de manera que els usuaris abonaran el peatge en funció dels quilòmetres recorreguts. Així, de l’enllaç 21 a l’enllaç 17, la reducció és del 60%. De l’enllaç 19 a l’enllaç 17, del 70%, i de l’enllaç 19 a l’enllaç 13, reducció del 30%. Aquest sistema s’aplicarà a tot tipus de vehicles i tots els dies de la setmana.

A més, es mantenen els actuals moviments o recorreguts gratuïts (els que tenen els seu origen i destinació entre els enllaços números 13, AP-7 – B-30 – Sant Cugat del Vallès; i 16, Rubí – Sant Quirze del Vallès), la reducció del 45% de dilluns a divendres no festius i els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.

Requisits del sistema

Per poder accedir a aquests descomptes cal que els usuaris utilitzin com a modalitat de pagament el sistema dinàmic o telepeatge (Via-T), que a partir d’avui es pot aconseguir sense cap cost d’adquisició a través del web del concessionari (www.autema.com) o pels canals habituals.

 

Switch to mobile version