Autor Cinema, teatre i televisió
4 Desembre 2015 a 16:00

Barcelona, nit d’hivern

Barcelona, nit d'hivern

Barcelona, nit d’hivern

Aquesta setmana s’estrena als cinemes la segona part del film d’episodis Barcelona, nit d’hivern. El nou film d’Spielberg i Tom Hanks El punte de los espías, i el nou film de Ron Howard En el corazón del mar. Una comèdia nadalenca Los tres reyes malos. Un film de ciència ficció provinent de Grècia Langosta. Un film nadalenc de terror Krampus – Maldita Navidad.  Un drama espanyol Techo y comida. Un drama francès La religiosa. I un drama argentí Ardor, la justícia de los débiles.

BARCELONA NIT D’HIVERN

ROMANÇ. Dirigida per: Dani de la Orden. Repartiment: Miki Esparbé, Alexandra Jiménez, Abel Folk, Berto Romero

6 històries d’amor que succeeixen una nit de Nadal a Barcelona i Madrid.

Podeu llegir la crítica a: http://terrassainforma.com/2015/12/critica-cinematografica-barcelona-nit-dhivern/

EL PUENTE DE LOS ESPÍAS

THRILLER. Dirigida per: Steven Spielberg. Repartiment: Tom Hanks, Mark Rylance , Amy Ryan

James Donovan, un advocat de Brooklyn, *NY, es veu inesperadament involucrat en plena Guerra Freda entre el seu país i la URSS quan la mateixa CIA li encarrega una difícil missió: negociar l’alliberament d’un pilot nord-americà capturat per la Unió Soviètica.

EN EL CORAZÓN DEL MAR

AVENTURES. Dirigida per: Ron Howard. Repartiment: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy

En l’hivern de 1820, Owen Chase i altres mariners de la tripulació del Essex van sobreviure en alta mar en duríssimes condicions després que el vaixell xoqués amb una enorme balena blanca. Owen, obsessionat amb la idea de donar caça al cetaci, es va enfrontar a les tempestes, a la gana i a la desesperació.

LOS TRES REYES MALOS

COMEDIA. Dirigida per: Jonathan Levine. Repartiment: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie

Tres amics de tota la vida es reuneixen tots els anys la vespra de Nadal per viure una nit de desenfrenament. En la qual podria ser la seva última reunió anual, es proposen trobar el Sant Grial de les festes de Nadal

LANGOSTA

CIENCIA FICCIÓ. Dirigida per: Yorgos Lanthimos. Repartiment: Colin Farrel, Rachel Weisz, Jessica Barden

Narra una història d’amor no convencional, ambientada en un món distòpic, en el qual segons les regles establertes, els solters són arrestats i enviats a un lloc on han de trobar parella en un termini de 45 dies. El tema central és la solitud, el temor a morir solament, a viure solament, i també al temor a viure amb algú.

KRAMPUS – MALDITA NAVIDAD

TERROR. Dirigida per: Michael Dougherty. Repartiment: Allison Tolman, Emjay Anthony, Adam Scott

Sinistra versió del mite de Santa Claus. Segons una llegenda, un vell dimoni pagà castiga en Nadal als nens que no s’han portat bé durant l’any.

TECHO Y COMIDA

DRAMA. Dirigida per: Juan Miguel del Castillo. Repartiment: Natalia de Molina, Mariana Cordero, Jaime López

Jerez de la Frontera, 2012. Rocío, una mare soltera i sense treball, no rep cap tipus d’ajuda ni subsidi. Viu amb al seu fill de vuit anys en un pis el lloguer del qual no paga des de fa mesos, de manera que l’amo l’amenaça contínuament amb tirar-la al carrer. Per fer front a les despeses de manutenció i lloguer, realitza treballs ocasionals mal pagats i ven en el top manta objectes oposats.

LA RELIGIOSA

DRAMA. Dirigida per: Guillaume Nicloux. Repartiment: Pauline Etienne, Isabelle Huppert, Louise Bourgoin

Segle XVIII. Suzanne, una noia de 16 anys, és forçada per la seva família a entrar en una ordre religiosa, encara que ella aspirava a viure a “el món”. En el convent, s’enfronta a l’arbitrària autoritat de la mare superiora. Gràcies a la seva passió i a la seva força resistirà el rigor de la disciplina religiosa, però no deixarà de lluitar per recuperar l’anhelada llibertat.

ARDOR, LA JUSTICIA DE LOS DÉBILES

DRAMA. Dirigida per: Pablo Fendrik. Repartiment: Gael García Bernal, Alice Braga, Chico Díaz

Un jove xaman vagabund, que viu en la selva argentina, va a parar a una plantació de tabac on viu un home amb la seva filla. Aquest mateix dia, uns mercenaris deforestadors, que porten temps assetjant-los, irrompen en la granja i assassinen al pare davant els ulls de la jove, a la qual segresten.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version