Autor Articles i estudis
13 Novembre 2015 a 14:00

Per què té èxit la franquícia?

Per què té èxit la franquícia? // Imatge franquícies.cat

Per què té èxit la franquícia? // Imatge franquícies.cat

La franquícia és un sistema d’associació comercial que té molt d’èxit al nostre país i, de fet, a tot el món.

L’èxit de la franquícia rau en els grans avantatges que obtenen franquiciat i franquiciador treballant units sota el mateix sistema de treball i marca ja que, amb la unió, es comparteix el risc empresarial.

A més, també es fomenta l’expansió de negocis i marques, es genera valor i augmenta l’efectivitat alhora de satisfer la clientela; que percep a ambdós com una única unitat.

Per aquests grans avantatges la franquícia s’usa en l’expansió de negocis i és una font important de notorietat de marca.

És difícil, però, determinar quines franquícies són les que tenen més èxit; en el sentit de classificar aquelles que tenen una millor xifra de negocis, marge comercial o rendibilitat.

Tanmateix, si que sabem les que tenen una millor acceptació per part dels emprenedors. És a dir, coneixem aquelles que són més buscades quan es fa  prospecció per escollir una franquícia. En aquest sentit, els sectors més demandats són els següents: moda, alimentació i restauració.

En propers articles veurem que, de fet, existeixen nombrosos sectors que opten per la franquícia com un bon sistema d’expansió. Curiosament, però, els sectors més demandats són els que acabo d’esmentar.

De fet, tampoc és tant estrany. Quan els emprenedors cerquen una franquícia, normalment, prefereixen aquells sectors que tinguin el mínim d’aspectes tècnics associats a l’activitat, que els coneixement siguin fàcils d’assolir i que tinguin una bona acceptació per part de la demanda. La moda, l’alimentació i la restauració són sectors que compleixen aquests tres requisits.

Jordi Bacaria

Director de Franquícies.cat

www.franquicies.cat

Switch to mobile version