Autor Cultura
13 Novembre 2015 a 13:00

L’exposició ‘Joan Cabanas-Alibau. Retrats’ recull els millors retrats fets pel primer fotògraf professional de Sant Cugat

S’inaugura el 19 de novembre 

triptic retrats cabanas_defL’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, inaugurarà el proper 19 de novembre l’exposició ‘Joan Cabanas-Alibau. Retrats’. Ser`a les 19:00h a la Casa Museu-Cal Gerrer. L’exposició recull 60 anys d’activitat fotogràfica del qui va ser el primer fotògraf professional de Sant Cugat, Joan Cabanas-Alibau.

Les fotos, Fons Fotogràfic Cabanas-Arxiu Municipal de Sant Cugat, han estat seleccionades pel comissari de l’exposició i fill del fotògraf, Carles Cabanas, qui ha volgut mostrar alguns dels retrats més emblemàtics que el seu pare va fer a l’estudi.

La mostra ha estat produïda pel Museu de Sant Cugat, l’Arxiu Municipal i la Fundació Cabanas amb la voluntat de difondre el llegat de l’artista.

 Joan Cabanas-Alibau (1907-1952) va crear el seu primer estudi fotogràfic a Sant Cugat l’any 1927, un centre per on hi van passar bona part dels santcugatencs de l’època. L’exposició mostra alguns dels retrats més emblemàtics, escollits per la seva qualitat i com a petites mostres d’un conjunt fotogràfic extens, amb el criteri de Carles Cabanas, fill del fotògraf i comissari de l’exposició.

 Guanyador de la Beca Joan Cabanas-Alibau

 Durant la inauguració de l’exposició es donarà a conèixer el nom del guanyador de la beca de fotografia Joan Cabanas-Alibau.

Es tracta d’una beca dotada amb 2.000 euros i que premiarà el millor projecte fotogràfic presentat. Està promoguda per l’Ajuntament, QgatFoto i la Fundació Cabanas amb l’objectiu de promoure la fotografia com a mitjà d’expressió.

Les 5 finalistes de les 15 presentades són:

–       Andrei Farcasanu, pel projecte ‘The quiet sense of nature

–       Laia Moreto, pel projecte ‘Habitants del no lloc

–       Patric Marin, pel projecte ‘YOZ

–       Matteo Rebuffa, pel projecte ‘Entre dos aguas’

–       Javier Corso, pel projecte ‘Essence du Benin’

triptic retrats cabanas_def

Switch to mobile version