Autor Política
17 Novembre 2015 a 15:00

L’Ajuntament dóna suport a la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya d’inici del procés de creació d’un estat català independent

C’s i PP no van participar en aquesta votació

L'Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

L’Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

L’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar una moció de suport i adhesió a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya que declara l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república. CiU, CUP i ERC van votar a favor, ICV-EA i PSC ho van fer en contra i C’s i PP no van participar en aquesta votació. La moció expressa que “des del món municipal català volem estar, una vegada més, al costat del Parlament de Catalunya en l’exercici de la voluntat del nostre poble i expressar la nostra total coincidència de plantejaments amb la cambra catalana”.

La resolució constata que el mandat democràtic obtingut a les passades eleccions del 27 de setembre es basa en una majoria en escons de les forces parlamentàries que tenen l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent i en una àmplia majoria sobiranista en vots i escons que aposta per l’obertura d’un procés constituent no subordinat. Un procés, que segons la resolució, serà ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana.

El mateix text exposa que el Parlament de Catalunya, com a dipositari de la sobirania i com a expressió del poder constituent, reitera que aquesta cambra i el procés de desconnexió democràtica de l’Estat espanyol no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, que considera mancat de legitimitat i de competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l’Estatut d’autonomia de Catalunya, votat prèviament pel poble en referèndum, entre d’altres sentències.

L’annex a la resolució inclou mesures que haurà d’aplicar el futur govern destinades a blindar drets fonamentals afectats per decisions de les institucions de l’Estat espanyol en els àmbits de la pobresa energètica, l’habitatge, la sanitat, l’educació, la garantia de les llibertats públiques, les administracions locals, els refugiats, el dret a l’avortament i el finançament d’un pla de xoc social i gestió del deute.

 

Switch to mobile version