Autor Societat
16 Novembre 2015 a 13:30

L’Ajuntament destinarà 8.000 euros a la Mitja Lluna Roja Sahrauí

Per atendre els afectats per les pluges torrencials als camps de refugiats sahrauís

L’Ajuntament destinarà 8.000 euros a la Mitja Lluna Roja Sahrauí // Imatge de xarxanet.org

L’Ajuntament destinarà 8.000 euros a la Mitja Lluna Roja Sahrauí // Imatge de xarxanet.org

L’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar destinar 8.000 euros a la Mitja Lluna Roja Sahrauí per atendre les necessitats més urgents de la població dels camps de refugiats sahrauís que des de finals d’octubre estan patint els efectes de les pluges torrencials. Les intenses pluges i les fortes ratxes de vent que les van acompanyar van provocar grans inundacions i importants destrosses. Els 8.000 euros es destinaran al proveïment d’aigua, aliments, haimes, mantes, equipaments domèstics bàsics, material higiènic i la rehabilitació o reconstrucció d’edificis.

Un dels campaments més afectats és el de Dahjla, amb importants danys a l’hospital central i als dispensaris, cosa que ha obligat a tancar-los per raons de seguretat i a instal·lar punts de salut improvisats en tendes de campanya. La ciutat de Sant Cugat està agermanada des de l’any 2000 amb l’Aargub, un dels barris d’aquest campament. Aquest agermanament es tradueix donant suport a l’escola infantil per tal de garantir un àpat diari als infants que hi assisteixen.

D’altra banda i paral·lelament, l’entitat Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS)ha organitzat una recollida d’aliments. Tothom que vulgui aportar aliments com arròs, llegums, pasta i conserves de peix (sardina i tonyina) ho pot portar fins divendres a la Casa de Cultura.

Switch to mobile version