Autor Societat
30 Novembre 2015 a 13:00

Els tres responsables del club Cannàbic de Sant Cugat han estat denunciats per blanqueig de capitals

Haurien blanquejat més de mig milió d’euros

cannabisEls Mossos d’Esquadra han denunciat penalment el president, secretari i tresorer d’una associació cannàbica de Sant Cugat del Vallès com a presumptes autors d’un delicte de blanqueig de capitals.

La Unitat Central de Blanqueig de Capitals de la Divisió d’Investigació Criminal, de forma coordinada amb agents de la Unitat d’Investigació de Rubí, han acreditat que haurien blanquejat més de 500.000 euros procedents del tràfic de drogues. Tots tres ja van ser detinguts el juliol del 2014 com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar l’any 2012, quan arran d’un requeriment judicial envers el club cannàbic, un estudi de la seva facturació va demostrar que no es corresponia amb la facturació d’una associació sense ànim de lucre, tal i com constava en els estatuts fundacionals.

Una exhaustiva investigació econòmica dels responsables de l’associació ha permès demostrar que utilitzaven el club per blanquejar diners procedents del tràfic de drogues,que era l’activitat real del club. Els diners eren ingressats als comptes corrents personals dels responsables sota el concepte de nòmina. Els investigadors els han denunciat penalment per un delicte de blanqueig de capitals, i han acreditat que haurien blanquejat més de mig milió d’euros.

Molts dels socis no eren consumidors habituals de cànnabis i en molts casos no consumien la droga a l’interior del local, sinó que se l’emportaven fora amb el risc de transmissió de la droga a terceres persones. Segons els investigadors aquets fet deixa palès que no es portava un control sobre les quantitats subministrades i que actuaven de paraigua per donar cobertura a la seva veritable activitat: tràfic de drogues i blanqueig dels beneficis. El volum total dels diners blanquejats ascendeix a més de 500.000 euros.

L’associació comptava amb més de 2.000 afiliats. Actualment i per prohibició judicial aquesta associació no pot exercir la seva activitat, tot i que posteriorment es va tornar a constituir amb un nom i ubicació diferents però amb el mateix domicili fiscal i la mateixa estructura. Tot i així, les actuacions administratives dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Sant Cugat van permetre clausurar-la. A més s’han demanat mesures cautelars sobre dos immobles i dos vehicles la titularitat dels quals recau en els inculpats.

 

Switch to mobile version