Autor Economia
13 Novembre 2015 a 15:00

Els consells comarcals signen un manifest

Els consells de la demarcació de Barcelona volen millorar el finançament

Sessió treball Consells Comarcals

Sessió treball Consells Comarcals

Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha iniciat un espai de trobada i debat per reflexionar sobre les qüestions i trobar solucions. De la primera trobada va néixer el desig de redactar un manifest a mode de document de conclusions. El manifest pretén reclamar una millora del finançament.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, assegura que “aquesta és la primera qüestió que preocupa als 12 consells comarcals de l’àrea de Barcelona. Resoldre el finançament dels consells és prioritari per tal de poder donar serveis de qualitat a la ciutadania i als municipis, sobretot als més petits. Volem abordar conjuntament amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona la greu situació de finançament que vivim els consells comarcals i que ja està afectant a la nostra tresoreria. També posem sobre la taula aquest manifest que recull les nostres reflexions i acords”.

Els consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, el Moianès, l’Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental demanen “una reconsideració de la fórmula de finançament que s’està plantejant, que ens retorna a un model finalista que no beneficia el territori”. A més, es comprometen a “sumar esforços per tal d’aconseguir les millores de finançament que els consells comarcals necessiten, posicionant-nos com una veu única capaç de representar les diferents realitats territorials, però alhora les mateixes problemàtiques, de les 12 comarques de la demarcació de Barcelona”.

En el document s’assegura que “Els consells comarcals, des de la seva constitució, desenvolupen la seva activitat i les competències que li són assignades amb una manca de recursos propis i una excessiva dependència dels ingressos finalistes d’altres administracions”. I s’afirma que “des dels dotze consells de les comarques de Barcelona som coneixedors que el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya està treballant una nova proposta per l’assignació dels Fons de Cooperació Local. Es tracta d’una oportunitat que no podem defugir per fer arribar la nostra preocupació pels problemes de finançament endèmics que arrossega l’administració comarcal i considerem oportú fer arribar al Departament un seguit de reflexions per a la millora d’aquesta assignació, que pugui suposar una millora del finançament dels consells comarcals, i en definitiva un millor servei a la ciutadania”.

Podeu llegir el MANIFEST.

Switch to mobile version