Autor Societat
18 Novembre 2015 a 15:00

El Servei d’Atenció Domiciliària preveu augmentar cada any un 10% el nombre d’hores d’assistència

Ajuntament de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat. // Foto: Joan Murcia

L’expedient de contractació per adjudicar el nou contracte del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) que presta l’Ajuntament va ser aprovat per unanimitat durant el ple celebrat dilluns. Una vegada aprovat, la previsió és que aquest contracte es pugui adjudicar el mes d’abril del 2016.

El consistori de Sant Cugat ofereix a través del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) una atenció directa a persones que tenen dificultats per desenvolupar-se en el seu medi quotidià, especialment persones grans o amb risc social. El SAD ofereix, entre d’altres, tasques assistencials (com tasques d’higiene personal, de mobilitat, de cura i control de l’alimentació, acompanyaments fora de la llar…), tasques educatives i socialitzadores o un servei de manteniment de neteja de la llar.

Aquest nou contracte té una durada de tres anys amb opció de pròrroga de tres anys més i compta amb un pressupost global de 14.64 milions d’euros.

Una de les principals millores previstes és que s’anirà augmentant cada any un 10% el nombre d’hores d’assistència domiciliària. Cal remarcar que en els darrers anys el nombre d’hores realitzades ha anat augmentant progressivament:

unnamedL’objectiu de l’Ajuntament és seguir enfortint aquest servei social, que proporciona una major qualitat de vida als seus usuaris i potencia la seva autonomia. El nombre de persones ateses durant el 2014 pel SAD ha estat de 523 i va realitzar 59.600 hores d’assistència.

Algunes de les altres millores que inclou el nou contracte són:

  1. S’inclou la possibilitat que els coordinadors tècnics de l’empresa realitzin visites a domicili amb les referents del cas per tal de fer una valoració més integral de la situació abans de realitzar la sol·licitud del servei.
  2. S’estableix l’obligatorietat que des dels coordinadors tècnics de l’empresa realitzin un retorn de tots els serveis, al cap de 15 dies que s’hagin iniciat.
  3. Es sistematizen els tipus de seguiment dels serveis, introduint protocols de seguiment ordinaris, de seguiment pels serveis socioeducatius (infants i famílies) i de seguiment de situacions amb vulnerabilitat social.
  4. Es contempla la possibilitat de cessió i custòdia de claus per part de l’empresa en situacions específiques d’alta dependència.
  5. Existència de telèfon d’atenció en totes les franges horàries (ordinari, nocturn i festiu)
  6. Vehicles: es demana un vehicle més

 

Switch to mobile version