Autor Societat
19 Novembre 2015 a 14:00

El Govern crea el Programa de Suport a l’Acollida de Persones Refugiades

Es vol garantir una acollida eficaç i coordinada

Refugiats // Imatge del web de Flirck

Refugiats // Imatge del web de Flirck

El Govern ha aprovat la creació del Programa de Suport a l’Acollida de les Persones Refugiades. Aquest Programa té com a objectiu principal implementar i executar les actuacions que s’impulsin des del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, donant suport administratiu i tècnic al seu coordinador, per tal de garantir una acollida eficaç i coordinada dels sol·licitants d’asil i protecció internacional que arribin al territori català.

El Govern ha impulsat la creació del Programa atesa la conjuntura d’emergència motivada per la situació de les persones demandants de protecció internacional. El Govern de la Generalitat de Catalunya, la resta d’administracions catalanes, així com les entitats i organitzacions socials que actuen en aquest àmbit, tenen la voluntat de ser referent en l’acollida i el suport a les persones demandants de protecció internacional o refugiats.

Per això, Benestar Social i Família, Departament al qual està adscrit el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, ha impulsat la creació d’un programa temporal que formalitzi un equip de suport tècnic i administratiu que assisteixi el coordinador en el desenvolupament de les seves funcions.

Les necessitats de personal que es deriven d’aquest Programa equivalen a la cobertura de tres llocs de treball del cos superior d’administració general i de dos llocs de treball del cos administratiu per un període de 12 mesos.

El Govern va crear el setembre passat el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades com a òrgan d’assessorament, de participació i coordinació de les administracions públiques catalanes i de les entitats i organitzacions socials que actuen en aquest àmbit.

Switch to mobile version