Autor Societat
27 Octubre 2015 a 13:00

Sant Cugat augmenta els equips de neteja un 71% durant la tardor

Ho fa per fer front a la recollida de la fulla dels arbres

Sant Cugat augmenta els equips de neteja un 71% durant la tardor //Imatge cedida per l'Ajunatment de Sant Cugat (Foto: Localpress)

Sant Cugat augmenta els equips de neteja un 71% durant la tardor //Imatge cedida per l’Ajunatment de Sant Cugat (Foto: Localpress)

La tinenta d’alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, va presentar ahir al migdia el pla municipal de neteja de la fulla caiguda dels arbres durant la tardor. La presentació va comptar amb la participació de Jordi Lahora gerent de serveis a Catalunya de Valoriza, empresa concessionària de la neteja viària de Sant Cugat.

Cristina Paraira va comentar que l’Ajuntament també aplica durant la campanya de recollida de la fulla dels arbres un servei de neteja i recollida smart que permeti, a través d’un programa de gestió i d’inspeccions presencials, prestar un bon servei en tots els llocs on sigui necessari.

Aquesta tardor, la dotació d’equips per a la neteja de fulla s’incrementarà en un 71%, reorganitzant els diferents grups de treball de l’actual plantilla i destinant els efectius necessaris per a la recollida de fulles en cada moment. La maquinària específica per aquesta època és la trituradora de fulles sobre camió, l’escombradora de 10m3 de capacitat i bufadores elèctriques. també s’incrementarà el nombre de contenidors de grans dimensions per dipositar-hi les fulles, passant de 4 a 7. La facturació d’aquest serveis, igual que amb la resta que fa Valoriza a la ciutat, serà variable

A través d’un programa de gestió, de sensors de pas de la maquinària, i de personal específic que recorrerà la ciutat cada dia de tardor es farà la detecció de la necessitat de netejar de fulles els carrers, parcs i places de la ciutat.

La regidora va comentar que l’objectiu és actuar amb eficiència i optimització de recursos. Amb aquest pla municipal es definirà millor el servei per a cada carrer i ubicació del municipi en funció de l’estat de la caiguda de les fulles; minimitzar les emissions de CO2, els problemes a la mobilitat dels vehicles i les molèsties a la ciutadania en general; i realitzar el servei necessari en cada moment.

Sant Cugat té, de mitjana, una arbre urbà per habitant. La ciutat té 30.000 arbres en places i carrers i 55.000 en zones verdes. Compta amb 13 grans parcs, equivalents a 71 camps de futbol,  on s’apleguen una gran diversitat d’espècies que ajuden a la reducció del diòxid de carboni i de la contaminació acústica.

Ja fa anys que els arbres de nova plantació no ocasionen problemes a causa de la pol·linització o la fructificació ja que els arbres escollits no afavoreixen aquestes malalties respiratòries i les beines o els seus fruits no taquen els carrers de la ciutat. De la mateixa manera, les fulles són petites a fi que els embornals les puguin engolir. 

CAIGUDA_FULLA_2015

Switch to mobile version