Autor Societat
12 Octubre 2015 a 15:00

Les JERC reivindiquen que el 12-O no hi ha res a celebrar netejant els carrers de Sant Cugat

 

jerc sant cugat

jerc sant cugat

Les JERC Sant Cugat han escombrat avui els carrers del centre de la ciutat, en una acció simbòlica que ha servit per reivindicar que el 12 d’octubre hauria de ser una data normal on tothom treballi. ‘La festa de la Hispanitat commemora l’inici del genocidi indígena. És un vergonya que celebrem una data com aquesta‘, ha explicat el portaveu de les JERC, Lluc Cahís que també ha comentat “Mentre que a països llatinoamericans, durant el 12 d’octubre, se celebra el Dia de la Identitat (República Dominicana), el Dia de la Resistència Indígena (Veneçuela i Nicaragua) o el Dia de la Descolonització (Bolívia), a l’Estat espanyol es recorda l’inici de l’explotació de centenars de milers de persones. Aquí traiem els tancs i rememorem la imposició cultural que va dur a terme l’imperi espanyol, i no hauria de ser així’

 

A les onze del matí, les JERC han sortit al carrer i durant una estona han netejat els carrers més cèntrics de la ciutat, com el de Santa Maria, el de Santiago Rusiñol i la plaça d’Octavià. Al mateix temps, també han repartit informació als vianants on s’explica l’origen d’aquesta festa.

Switch to mobile version