Autor Política
7 Octubre 2015 a 17:00

L’equip de Govern afirma que l’expedient del complex Mira-Sol es va fer de manera correcta i transparent

I a més remarca que va ser sense cap cost per la ciutadania

Mercè Conesa // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Mercè Conesa // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, han ofert una roda de premsa per informar sobre l’expedient municipal del complex esportiu de Mira-sol, un projecte adjudicat l’any 2008 que es van haver d’aturar per falta de finançament de la UTE adjudicatària (formada per Construccions Pai i Instal·lacions de lleure esportiu Illa).

Conesa ha aclarit algunes informacions publicades aquest darrer cap de setmana al diari El País que relacionen aquest projecte amb presumptes pagaments de comissions.

Mercè Conesa ha negat categòricament qualsevol relació de l’Ajuntament amb aquests suposats pagaments i ha defensat que la licitació, l’adjudicació i la resolució del contracte d’aquest complex esportiu van ser en tot moment correctes i transparents. Conesa ha remarcat: “L’Ajuntament fa les coses ben fetes i sempre actua d’acord amb la legalitat i segons els informes jurídics pertinents”. A més, ha afegit: “En aquest sentit, la tramitació de l’expedient del complex esportiu de Mira-sol va estar regulada i supervisada en tot moment pel secretari municipal”.

Conesa ha recordat: L’Ajuntament en cap cas ha pagat ni un cèntim a l’empresa adjudicatària, que ni tan sols va començar les obres” i ha afegit que el consistori tampoc rescabalarà a la UTE els 372.000€ que reclama en concepte de moviment de terres, redacció de projecte i del pla especial d’usos. L’alcaldessa ha explicat que una sentència judicial dóna la raó a l’Ajuntament i confirma que en cap cas ha de fer aquest pagament.

Mercè Conesa també ha subratllat que l’Ajuntament va retornar la fiança inicial a la UTE perquè es va constatar, amb diversos informes del secretari municipal, que les obres no van poder començar a causa de la crisi i de la manca de finançament per part de les entitats bancàries. A més a més, l’alcaldessa també ha recordat que l’empresa estava eximida de pagar la llicència d’obres perquè era una concessió municipal.

L’alcaldessa s’ha queixat públicament de les reiterades insinuacions i acusacions que rep l’Ajuntament sobre la contractació d’obra pública i ha avançat: “Enviarem tots els expedients de contractació municipals a l’oficina antifrau de Catalunya. Ja estem cansats d’aquest sistema d’insinuacions i acusacions.

Mercè Conesa ha explicat que l’equip de govern ha aportat tota la informació sobre l’expedient municipal del complex esportiu de Mira-sol en una Junta de Portaveus Extraordinàri. 

Switch to mobile version