Autor Societat
25 Octubre 2015 a 18:00

FGC, el primer operador públic que col•loca un caixer de Bitcoins

L’empresa Bitchain instal·la el primer caixer a l’estació de Pl.Espanya

Caixer Bitcoins // Imatge cedida per la Generalitat

Caixer Bitcoins // Imatge cedida per la Generalitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és el primer operador públic de transport a tot el món que ha col·locat a les seves instal·lacions un caixer de Bitcoins. El Bitcoin és la primera moneda virtual del món que possibilita realitzar transferències de diners de persona a persona, en qüestió de segons i de forma totalment anònima, sense necessitat de la intervenció d’una entitat financera.

El caixer, instal·lat a l’estació de Pl. Espanya d’FGC i desenvolupat per l’empresa catalana Bitchain, permet a l’usuari adquirir o vendre Bitcoins al preu que ofereix el mercat en euros i comprar productes o serveis que ja es venen per internet. L’acord contempla la possibilitat de, en els propers mesos, ampliar la instal·lació d’aquest tipus de caixers en altres estacions de la xarxa de Ferrocarrils.

Els caixers de Bitchain estan dissenyats, també,  per oferir altres serveis i aplicacions als usuaris, com la venda d’entrades o el control d’accessos, al tenir un lector d’empremta digital i càmera de vídeo d’alta resolució.

Bitchain, que actualment compta amb 6 caixers distribuïts per Espanya i Grècia, té previst arribar fins als 40 caixers instal·lats a tota Europa durant l’any 2016. Els primers dos caixers de Bitcoins que va instal·lar la companyia es van col·locar al Centre Comercial Gran Via 2, a l’Hospitalet de Llobregat, i al Centre El Triangle, a Plaça Catalunya el passat mes de juny.

Diferents plataformes i empreses multinacionals ja han començat a acceptar l’ús de Bitcoins, com Microsoft, Expedia, Dell, Virgin, Desitnia o WordPress, entre d’altres. A més, un nombre creixent d’establiments accepten ja l’ús d’aquesta moneda virtual en diferents capitals del món.

Per a FGC, la instal·lació d’aquests caixers s’emmarca en l’estratègia d’implantació progressiva del concepte “smart” en la gestió de la companyia per tal de donar un valor afegit al servei que ofereix als seus clients.

Switch to mobile version