Autor Societat
28 Octubre 2015 a 15:00

45 persones s’han ofert per a ajudar als refugiats de Síria que arribin a Sant Cugat

Es preveu l’arribada d’entre 3.000 i 6.000 refugiats a Catalunya

Ajuntament Sant Cugat

Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

La Comissió Operativa de Síria, responsable d’organitzar a nivell de Sant Cugat la possible arribada de refugiats polítics sirians a la ciutat i coordinar els diferents serveis i les entitats que hi participen, ha rebut la petició de 45 persones que s’ofereixen com a voluntàries per donar-los suport durant la seva estada a la ciutat. Qualsevol persona que es vulgui posar en contacte amb la comissió o col·laborar-hi pot enviant un correu electrònic a cooperacio@santcugat.cat.

Sant Cugat, com la resta de ciutats i pobles catalans, estan pendents que el govern de l’Estat anunciï quin serà el nombre definitiu de refugiats que s’acolliran a Catalunya. les previsions indiquen que a Catalunya podrien arribar entre 3.000 i 6.000 refugiats sirians en els pròxims dos anys. Catalunya va acollir l’any 2.014 unes 117.000 persones immigrades.

L’Ajuntament de Sant Cugat ha fet una donació de 12.200 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), tal i com també han fet diferents institucions públiques catalanes, entitats solidàries i particulars des que la Generalitat va fer una crida a la col·laboració institucional i ciutadana per a les accions humanitàries d’ajut als refugiats.

El FCCD ha finançat 9 projectes: Líban (atenció medicosocial a través de la Creu Roja), frontera entre Hongria i Sèrbia (assistència sociosanitària, kits d’aliments, higiene i aixopluc amb Farma Mundi), Síria (protecció i educació per a la infància amb Save the Children), Grècia (protecció dels infants, sostre i productes no alimentaris, i seguretat alimentària a través de Save the Children), Sèrbia (kits d’higiene amb Creu Roja), Líban (millora del proveïment i sanejament de l’aigua amb Acció Contra la Fam), Iran (distribució d’articles no alimentaris a través de l’ACNUR), Grècia (atenció primària en salut i suport psicosocial amb Metges del Món), i Itàlia (serveis de salut sexual i reproductiva i accions de protecció amb Metges del Món).

Per fer donacions

Es preveu que l’estada dels refugiats a Sant Cugat es pugui allargar per un període mínim de dos anys. Les entitats humanitàries aconsellen que l’acolliment dels refugiats a Sant Cugat es faci en habitatges particulars.

Durant les reunions de la comissió s’ha parlat de les necessitats que cal cobrir davant una possible arribada de refugiats sirians a la ciutat, de quins recursos es disposa i quins recursos caldrà buscar. A més, també s’ha acordat la necessitat d’oferir formació, tant per al personal tècnic com per als voluntaris acompanyants.

La Comissió Operativa de Síria està formada per la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer; dos representants de partits de l’oposició; un representant de l’EMD de Valldoreix; Creu Roja; Unipau; Càritas i personal tècnic municipal de les àrees de Serveis Socials, Educació, Ciutadania i Comunicació.

Aquesta comissió prepararà accions de sensibilització per a donar a conèixer les causes i les conseqüències del conflicte a Síria i la realitat que pateixen les persones refugiades.

Switch to mobile version