Autor Societat
10 Setembre 2015 a 13:00

Un 2,4% dels ocupats al Vallès Occidental treballen a l’administració local

Catalunya és la comunitat amb menor proporció d’empleats públics

PIMEC

PIMEC // Imatge cedida per PIMEC

En el darrer informe de PIMEC “Empleats públis a atalunya i Espanya 2008-2015” es constat que l’ocupació pública a Catalunya s’ha reduït en els últims cinc anys per adaptar-se a la nova conjuntura. Al gener de 2015, a Catalunya hi havia 301.145 assalariats al sector públic.

Els empleats públics es distribueixen entre Administració central (9,0%), administració autonòmica (54,7%), administració local (28,1%) i Universitats (8,2%). En relació a la resta de l’Estat l’estructura és diferent pel menor pes dels treballadors d’administració central.

Personal de les administracions públiques locals

L’administració local compta amb 90.183 empleats. Les tres comarques amb major proporció de treballadors públics són la Vall d’Aran, Alta Ribagorça i Baix Camp. On els ratis són menors és al Pla de l’Estany, Vallès Occidental i la Garrotxa.

El Vallès Occidental, un 2,4% dels ocupats són treballadors de l’administració local.

L’observatori de la pime de PIMEC segueix i analitza el nombre d’empleats públics a Catalunya i a Espanya.

Switch to mobile version