Autor Societat
9 Setembre 2015 a 13:00

Sant Cugat crearà d’un grup operatiu per coordinar l’ajuda als refugiats de Síria

El comitè l’integraran representants municipals i entitats socials i de cooperació

Mercè Conesa anuncia la creació d’un grup operatiu per coordinar l’ajuda de Sant Cugat als refugiats de Síria // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Mercè Conesa anuncia la creació d’un grup operatiu per coordinar l’ajuda de Sant Cugat als refugiats de Síria // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va anunciar ahir la creació d’un grup operatiu per coordinar l’ajuda de Sant Cugat als refugiats de Síria. Ho va fer després de reunir-se, juntament amb  la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, amb les entitats membres de la Xarxa Solidària i del tercer sector.

Conesa, que va mostrar la seva preocupació per la situació actual que s’està vivint al centre i est d’Europa amb l’arribada de milers de persones fugint de la guerra i en situacions d’extrema precarietat, va delimitar l’ajuda dels refugiats en dues etapes. En una primera etapa l’Ajuntament  es reforçarà l’ajuda a aquelles entitats que presten la primera atenció als desplaçats en el lloc d’arribada i de trànsit fins al país d’acolliment. D’aquesta manera es destinaran 12.000 euros del fons d’emergències al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En la segona etapa l’Ajuntament col·laborarà amb les entitats socials i de cooperació per tal d’inventariar els recursos de què disposa el municipi a fi d’oferir-los als refugiats que es preveu que arribin d’aquí a dos o tres mesos.

Nombrosos santcugatencs s’han posat en contacte amb l’Ajuntament per tal d’oferir la seva ajuda. Sant Cugat demostra un cop més la seva solidaritat, que ara torna a aflorar arran del conflicte de Síria” va comentar en aquest sentit l’alcaldessa qui va afegir que Sant Cugat ja està treballant per ajudar els desplaçats, en primer lloc en l’acollida in situ i, després i a mida que es concreti, en el nostre municipi.

Sant Cugat haurà destinat 22.900€ a Síria des de l’inici del conflicte

Amb l’aportació anunciada aquesta setmana, l’Ajuntament haurà destinat des de l’inici del conflicte uns 22.900 euros. L’any 2011, quan va esclatar el conflicte, l’Ajuntament va aportar del fons d’emergències al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament 8.000 euros a la Mitja Lluna Roja i posteriorment 2.900euros a UNICEF i ACNUR

Moció institucional de suport als desplaçats

El consistori està preparant una moció institucional per al ple de setembre per denunciar la situació actual i donar suport a l’atenció de la població que fuig de la guerra de Síria. Està previst que s’aprovi el dia 21.

L’Ajuntament canalitzarà els oferiments locals d’ajuda

Les persones que vulguin fer la seva aportació o rebre informació es poden adreçar a cooperacio@santcugat.cat. Actualment la millor manera de fer arribar els ajuts econòmics als sol·licitants d’asil és a través d’ACNUR, Creu Roja i Metges Sense Fronteres.

 

Switch to mobile version