Autor Societat
2 Setembre 2015 a 15:00

Posicionament de l’Ajuntament de Sant Cugat respecte les informacions publicades ahir al diari ‘El Mundo’

ajuntament

L’Ajuntament // Foto: Joan Murcia

Davant les informacions que ahir van aparèixer publicades al diari ‘El Mundo’ en relació a l’empresa Teyco i a suposats pagaments de comissions en la contractació d’obra pública, l’Ajuntament de Sant Cugat vol fer els següents aclariments:

  1. La informació i la documentació publicades a ‘El Mundo’ en cap moment qüestionen la legalitat del procés d’adjudicació d’una promoció d’habitatge públic (HPO) que l’Ajuntament –a través de l’empresa municipal d’habitatge Promusa- va fer l’any 2008 a l’empresa Teyco.
  2. L’adjudicació d’aquesta promoció d’HPO –ubicada a la plaça Rabassaires- va seguir escrupolosament tots els procediments establerts per la llei de contractació pública i es va dur a terme amb total transparència i objectivitat. L’Ajuntament ha actuat d’acord amb la legalitat.
  3. L’Ajuntament té plena confiança amb la professionalitat i l’honorabilitat de l’equip tècnic de Promusa que formava part de la mesa de contractació d’aquesta obra. En aquest sentit, el consistori està convençut que el procés d’adjudicació va ser totalment correcte i plenament ajustat a dret.
  4. L’Ajuntament considera que l’actuació policial del passat divendres 28 d’agost va ser desproporcionada.  La documentació que els agents de la Guardia Civil va requerir es podia haver sol·licitat per altres vies i l’Ajuntament també l’hauria lliurat immediatament. La voluntat del consistori és i serà sempre col·laborar plenament amb les autoritats policials i judicials davant qualsevol requeriment d’informació.
  5. Com no podria ser d’altra manera, l’Ajuntament actuarà amb total transparència per tal d’informar als grups de l’oposició i a la ciutadania sobre l’adjudicació d’aquesta promoció d’HPO. En aquest sentit, l’alcaldessa ha convocat per aquest divendres una Junta de Portaveus Extraordinària –la segona que es farà en una setmana- per ampliar la informació als grups municipals que formen part del plenari de l’Ajuntament. En el marc d’aquesta Junta l’equip de govern proposarà la creació d’una Comissió Informativa especial per tal d’oferir tota la informació disponible amb la màxima transparència i esvair així qualsevol tipus de dubte.
  6. Cal recordar que l’any 2013 l’Ajuntament va aprovar, amb el suport de tots els grups municipals, un conjunt de mesures per garantir la transparència i el bon govern en l’actuació municipal. A més a més, Sant Cugat ha obtingut per quarta vegada consecutiva la màxima puntuació (100 sobre 100) en el rànquing de transparència dels ajuntaments de l’estat espanyol elaborat per l’ONG Transparència Internacional.

 

Switch to mobile version