Autor Societat
10 Setembre 2015 a 15:00

L’Ajuntament finança 15 projectes de cooperació indirecta a 12 països d’arreu del món

L’Ajuntament també va presentar els convenis anuals que va formalitzar amb SCAPS i la Universitat Internacional de la Pau

Foto de l'acte

Foto de l’acte // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Susanna Pellicer, tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, juntament amb Albert Pujol, tècnic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, van presentar la resolució de les subvencions de cooperació indirecta 2015. L’acte va servir, a més, per presentar els convenis que l’Ajuntament manté amb Sant Cugat amb el Poble Sahrauí i la Universitat Internacional de la Pau.

Susanna Pellicer va voler donar les gràcies “al conjunt de persones que treballa des de Sant Cugat per aconseguir un món més just i millor”. A més, va recordar que “l’Ajuntament de Sant Cugat destina un 0,7% del pressupost municipal a projectes de cooperació i solidaritat amb l’objectiu de fer disminuir les diferències que separen els països del nord dels països del sud”. La tinenta va donar les gràcies “al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per realitzar l’avaluació dels projectes, tasca que ja fa gairebé deu anys que duu a terme”.

L’import destinat per l’Ajuntament als projectes de cooperació indirecta suma una xifra total de 206.022,03€. En el segon concepte s’han atorgat 19.098,42€.

El finançament dels projectes es determina en funció dels criteris que fixa el Pla Director de Cooperació i Solidaritat Internacional de Sant Cugat. En total hi ha 4 prioritats geogràfiques: el Magrib, l’Amèrica Central i del Sud, els països en reconstrucció postconflicte i els països originaris dels fluxos migratoris arribats a Sant Cugat. Els països on es duran a terme els projectes són l’Equador, Hondures, Guinea Bissau, l’Índia, Madagasar, Niaragua, Malawi, Marroc, Moçambic, Perú i Palestina.

També s’han presentat la renovació dels convenis amb SCAPS i la Universitat Internacional de la Pau.

Actualment es destina el 0,7% del pressupost municipal a projectes de cooperació i solidaritat. Els projectes finançats poden ser de aire molt divers i inclouen àmbits com la dinamització comunitària, l’educació, la joventut, els infants, l’agricultura i la pesca, la salut, el consum, el medi ambient i les relacions entre els països del nord i del sud.

S’ha valorat que els projectes estiguessin orientats al voltant de tres eixos: Desenvolupament econòmic sostenible, capital humà i capital social.

Switch to mobile version