Autor Cultura
30 Setembre 2015 a 13:00

La Xarxa de Centres Culturals Polivalents oferirà una setantena de propostes fins al gener

La XCCP estrena la recent remodelació de la Sala Annexa del Casal TorreBlanca

13a temporada de la programació de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

13a temporada de la programació de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

La tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, i el regidor de Joventut, Eloi Rovira, van presentar ahir a la tarda al Casal de Joves TorreBlanca la 13a temporada de la programació de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP).

69 propostes en els àmbits de la música, l’art, el teatre, la dansa, els espectacles familiars, els audiovisuals i els cicles de debat i reflexió conformen aquesta nova programació que s’inicia aquest cap de setmana i que finalitza el proper mes de gener.

Entre les novetats d’aquest trimestre cal remarcar  que la XCCP estrena la recent remodelació de la Sala Annexa del Casal TorreBlanca, que s’ha insonoritzat i adaptat per programar-hi concerts amb la col·laboració de l’Oficina Musical la Pua. D’altra banda, a la Casa de Cultura s’hi pot veure un total de 4 exposicions i al casal Mira-sol hi ha una nova sala d’exposicions de petit format.

Carmela Fortuny, remarcava que la programació de la XCCP “busca apropar la cultura a la ciutadania amb una oferta de molta qualitat”.

La nova programació està articulada en 5 grans línies:

  1. Programació d’espectacles professionals (al teatre del casal Mira-Sol): “Mares i filles” de Clara Peya i David Pintó amb presència de la Nina; “Perrea” amb l’humorista Javi Sancho; “Refugiada poètica” de Claire Ducreux, una coproducció amb el Mercat de les Flors; “Wanikan” un espectacle per a públic familiar que forma part del reconegut Festival El més petit de tots. Val a destacar també la proposta teatral de “constructivo”, de Piero Steineri i Ernesto Collado, una obra estrenada a Fira Tàrrega l’any 2014.
  2. Programació de concerts i espectacles musicals amb la col·laboració i coordinació de l’Oficina Musical “La Pua”: s’oferiran un total de 26 propostes musicals amb la presència de músics locals. El primer d’aquests concerts tindrà lloc al pati del Casino de la Floresta el proper divendres 9 d’octubre a les 21.30h amb una “Nit de música negre” amb la col·laboració de l’entitat santcugatenca Stqblack. A través del programa “La PUA en directe” també s’han programat 7 concerts a la nova Sala Annexa del Casal Torreblanca. Des del MUT (la Cafeta gastronòmica de XCCP) també s’oferirà  un cicle de concerts musicals de molt petit format que tindran lloc tots els dijous a les 20.30 amb entrada gratuïta i amb la col·laboració de l’entitat santcugatenca Jazzenviu.
  3. Propostes de debat i reflexió: entre d’altres activitats, s’ha programat “Itineràncies 2015: 23a Mostra Internacional de Films de Dones” que es podrà veure a la Casa de Cultura, coordinat amb el Servei de DonaInformació de l’Ajuntament.
  4. Residències: s’han programat espectacles que han estat fent una residència artística i tècnica al Teatre de Mira-sol i que posteriorment s’estrenen o es presenten al mateix Teatre. En aquest programa trimestral s’estrenen 5 obres teatrals de cinc companyies amateurs locals: “Xocant” de la Cia. Dxoc Teatre; “Desmitificacions” amb Les Xandrines; “Truca un inspector” De Mira-Sol Teatre; “La reina de la Bellesa” amb Fila Zero; i “El tren de Vila-Xica” amb la Companyia de Teatre Infantil de Sant Cugat.
  5. La XCCP com a Plataforma per als diferents agents culturals santcugatencs: es tracta que entitats, companyies o particulars, puguin presentar les seves propostes culturals a través dels diferents espais escènics dels centres de la xarxa. Una vegada més, més de la meitat de les propostes que es presenten en aquest programa son presentades per agents santcugatencs, ja sigui en propostes teatrals, musicals, espectacles infantils, etc.)
Switch to mobile version