Autor Economia
20 Setembre 2015 a 16:00

El Govern i el món local signen un conveni per implantar la Finestreta única Empresarial

L’objectiu és fer més àgil i transparent l’Administració

Conveni Generalitat // Imatge cedida per la Generalitat

Conveni Generalitat // Imatge cedida per la Generalitat

La consellera de Governació i Relacions Institucionals i presidenta del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), Meritxell Borràs, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, han signat el conveni per implantar i consolidar el model de Finestreta Única Empresarial a tot el territori.

L’acte de signatura va tenir lloc a la Sala Torres-Garcia del Palau de la Generalitat. El conveni l’han signat també la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el president de la Diputació de  Tarragona, Josep Poblet; així com els presidents de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor.

En l’acte, la consellera de Governació va refermar el compromís de la Generalitat amb la modernització de l’Administració, per fer-la més àgil i més transparent. La consellera va apuntar: “Amb la llei de simplificació administrativa i la signatura d’aquest conveni es posa la tecnologia al servei de la ciutadania per ajudar en la reactivació econòmica, amb mesures que redueixen els temps d’espera per iniciar una activitat empresarial, que simplifiquen els procediments i que aporten més transparència”.  La titular de Governació i presidenta del Consorci AOC també va remarcar la importància de signar un conveni amb tot el món local, ja que compromet tothom a treballar plegats en suport dels ens locals, facilitant-los el suport tècnic, logístic, jurídic i econòmic per tal que puguin complir aquest objectiu.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va afirmar: “Aquesta vegada estem en condicions d’estar al costat de les economies que fan la revolució tecnològica. Seria un punt paranoic que l’Administració no hi estigués a l’alçada”.  “Aquest conveni és un exemple de bona col·laboració institucional que és el que demanen els ciutadans”, va dir, i va recordar que actualment hi ha 495 tràmits que es poden fer a través de la FUE.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va destacar: “L’oportunitat que representen lleis com la de simplificació administrativa, que es posen al servei dels ciutadans i de l’empresa que crea ocupació”, a més, “Cal dotar les administracions d’eines modernes, per atendre les necessitats d’una societat que reclama eficàcia, eficiència i agilitat, i avui posem al servei dels municipis aquesta tecnologia que permetrà fer-ho amb garanties”.

En aquesta mateixa línia, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va insistir en la necessitat de disposar d’una administració oberta i àgil  i ha considerat que la implantació de la finestreta única és una gran notícia per un país modern, que va a favor dels emprenedors i de tots els ciutadans, per garantir un model d’èxit.

D’altra banda, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila va remarcar: “Es faran tots els esforços perquè els municipis es facin seva aquesta llei, exemple de modernitat, de voluntat d’ajudar el ciutadà i de visió global del país que volem construir”. Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, va aplaudir aquesta iniciativa adreçada a les persones que estan a la base productiva del país, i que és de gran importància perquè suposa la modernització de l’Administració, genera confiança i fomenta l’aflorament de noves empreses.

Miquel Buch, va apuntar: “Té un impacte directe en el servei als ciutadans i permet als ajuntaments treballar amb més agilitat, tal com se’ns reclama”, per la seva banda, Xavier Amor, va remarcar: “La llei de simplificació administrativa és un element necessari en la bona governança”.

El conveni té per objecte la constitució d’un marc permanent i estable de relació amb la finalitat de col·laborar estretament per fer possible l’èxit de les polítiques de simplificació administrativa i d’impuls de l’activitat econòmica, per garantir el millor compliment de la Llei per part de totes les administracions públiques de Catalunya i del conjunt d’entitats que tenen adscrites o hi estan vinculades.

Les parts signatàries es comprometen a adoptar les actuacions necessàries per garantir que, en el termini de sis mesos des de l’entrada en vigor de la Llei, el model de finestreta única empresarial desenvolupat en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat es pugui incorporar al món local, per tal que, des d’un únic punt, es puguin realitzar tots els tràmits amb independència de l’Administració a la qual pertanyen.

La finestreta única empresarial actua com a xarxa interadministrativa amb la finalitat de facilitar l’accés als tràmits dels procediments administratius que són competència de les administracions públiques i iniciar-ne la tramitació.

La Generalitat i les diputacions es comprometen a elaborar un programa de suport econòmic, tecnològic i jurídic per als ens locals, així com un programa general de formació i una comissió de seguiment.

Switch to mobile version