Autor Societat
9 Setembre 2015 a 18:00

El Govern finança la renovació dels supercomputadors del CSUC

La inversió permetrà incrementar la competitivitat i el sistema català de recerca

CSUC // Imatge cedida per la Generalitat

CSUC // Imatge cedida per la Generalitat

El Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, invertirà 1.150.000 euros en la renovació de supercomputadors del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i la consolidació del servei de càlcul científic consorciat.

L’operació permetrà renovar dos dels equips de càlcul disponibles al CSUC, l’SGI Altix i el Bull NovaScale, per millorar les seves actuals prestacions i eficiència energètica. El  servei de càlcul científic consorciat s’adequa als elevats requeriments dels càlculs a realitzar i permet escalar els costos d’explotació. Aquesta instal·lació reforça l’oferta de serveis de supercomputació a Catalunya, complementant els que ofereix el Barcelona Supercomputing Center (BSC), la gran infraestructura científicotècnica singular orientada a la supercomputació que opera a Catalunya, membre del projecte PRACE i partner del CSUC a la RES (Xarxa Espanyola de Supercomputació).

El Secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, afirma: “Aquest és un pas rellevant en la construcció d’un servei integral de supercomputació a nivell de país, cada cop més un recurs clau en un món altament competitiu”. A més, afegeix: Catalunya és ja un referent en aquest àmbit, gràcies a les nostres estructures i les activitats que s’hi desenvolupen. Aquesta renovació contribueix a consolidar el nostre lideratge a Europa”.

La supercomputació ha estat una de les activitats fonamentals de l’entitat i compta amb una comunitat d’usuaris formada per 35 grups de recerca. El CSUC participa actualment en tres projectes europeus relacionats amb la supercomputació i el càlcul científic: Cloudflow (Computational Cloud Services and Workflows for Agile Engineering), Numexas (Numerical Methods and Tools for Key Exascale Computing Challenges in Engineering and Applied Sciences) i Genius (Gaia European Network for Improved User Services).

Switch to mobile version