Autor Societat
29 Setembre 2015 a 11:00

El Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona col•laboren en projectes de foment del català a les empreses

Coincidint amb la publicació de la norma ISO 9001

Català Empresa // Imatge cedida per la Generalitat

Català Empresa // Imatge cedida per la Generalitat

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona col·laboren, des d’aquesta primavera, per dur a terme projectes de foment de la llengüa catalana en l’àmbit de l’empresa, en el marc del programa Català i Empresa. Ja estàs al dia?. L’acord preveu la realització de cursos de formació en català en 36 municipis de la demarcació de Barcelona que tenen centres de promoció econòmica locals i la traducció de normes d’estandarització ISO / UNE.

S’acaba de publicar la versió catalana de la norma UNE-EN ISO 9001:2015 Sistema de gestió de la qualitat. Requisits, que ha estat traduïda pel TERMCAT, amb l’assessorament de l’empresa INGECAL, Enginyeria de la Qualitat i del Medi Ambient, SL, a més coincidint amb la publicació de la norma internacional (ISO 9001:2015) i la norma espanyola (UNE-EN ISO 9001:2015) corresponents.

La Norma ISO 9001 és la norma bàsica per a la certificació en gestió de la qualitat que especifica els requisits que una organització ha de complir per aportar fiabilitat als productes i serveis que ofereix i per millorar la satisfacció del client.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat estan treballant en el calendari per dur a terme cursos de formació de català per a l’empresa a 36 municipis de la demarcació de Barcelona: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Castellbisbal, Cervelló, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Mataró, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Rubí, Sabadell, Granollers i Mollet del Vallès.

Switch to mobile version