Autor Economia
22 Agost 2015 a 14:00

Les exportacions catalanes augmenten un 15,2% el mes de juny

Han assolit els 5.662,1 milions d’euros

Exportacions catalanes // Imatge del web de Pixabay

Exportacions catalanes // Imatge del web de Pixabay

El mes de juny les exportacions catalanes han assolit els 5.662,1 milions d’euros. Segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, es tracta de la xifra més alta en un mes de juny de tota la sèrie històrica i confirma l’evolució positiva del sector exterior català.

Les exportacions catalanes confirmen la seva evolució  després d’haver registrat un creixement del 7,2% durant els sis primers mesos de l’any respecte el mateix període de l’any passat. En termes acumulats en aquest semestre, les exportacions han assolit els 31.899,8 milions d’euros. Aquesta xifra representa el 25,5% del total de vendes a l’exterior de l’Estat espanyol.

Aquest augment de les exportacions és superior al de països de referència de la Unió Europea com França (14,6%), Alemanya (13,7%) i Regne Unit (4,0%). Segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, durant aquest mes les vendes catalanes a l’exterior han estat liderades pels sectors químic, amb un creixement del 17,7%  i automoció, que creix un 11,6%.

Com que el creixement acumulat en el primer semestre de les exportacions és superior al de les importacions amb 5,8%, el dèficit comercial s’ha reduït un 0,8% en els 6 primers mesos de l’any 2015 respecte el mateix període de l’any passat.

Switch to mobile version