Autor Sanitat
5 Agost 2015 a 14:00

L’Ajuntament instal•la els primers 16 desfibril•ladors a Sant Cugat

L’objectiu és disminuir el nombre de víctimes per mort sobtada cardíaca

Desfibril·ladors Sant Cugat // Imatge cedida per l'AJuntament

Desfibril·ladors Sant Cugat // Imatge cedida per l’AJuntament

L’Ajuntament ha començat a instal·lar el primer dels 16 desfibril·ladors d’un total de 30 que s’ubicaran en diferents espais públics de la ciutat amb l’objectiu que Sant Cugat esdevingui un municipi cardioprotegit. El servei integral de cardioprotecció a Sant Cugat l’oferirà Caryosa Hygienic Solutions durant els pròxims 6 anys.

L’objectiu final de la mesura és fer disminuir el nombre de víctimes per mort sobtada cardíaca que, a Sant Cugat, s’estima que són al voltant de 40 per any. L’Ajuntament té previst finalitzar la instal·lació al setembre coincidint amb l’inici del curs escolar i la represa de l’activitat esportiva.

Amb aquests nous desfibril·ladors qualsevol ciutadà podrà utilitzar un que hi haurà a la trama de la ciutat i fer una primera atenció, de forma quasi immediata, a la persona afectada. Gràcies a la instal·lació d’aquests desfibril·ladors Sant Cugat serà un municipi cardioprotegit.

La instal·lació dels aparells va acompanyada d’una campanya de sensibilització ciutadana i de cursos de formació a personal especialitzat. Un dels punts principals del projecte és que els desfibril·ladors seran mòbils, això permetrà que no caldrà desplaçar la persona afectada al lloc on hi ha l’aparell sinó que aquest es podrà agafar i dur al lloc on es necessiti.

Els 30 desfibril·ladors donaran cobertura a tot el municipi, s’ubicaran en llocs estratègics i se senyalitzaran de forma visible. Dels 30 desfibril·ladors, 25 estaran situats a la via pública i els 5 restants seran en mans dels cossos de seguretat i d’emergències.

La campanya de comunicació sota l’eslògan Sant Cugat pensa amb el cor també vol fomentar l’activitat física, l’alimentació saludable i donar a conèixer els principals recursos de promoció de la salut amb llenguatge clar i entenedor.

L’Ajuntament també organitzarà sessions formatives sobre l’ús dels desfibril·ladors i sobre massatges cardíacs per a la reanimació cardiopulmonar. L’eix de treball Sant Cugat saludable compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i Mútua Terrassa.

 

Switch to mobile version