Autor Societat
2 Juliol 2015 a 11:30

Mònica Terribas reflexiona sobre la figura de Ramon Barnils i el periodisme

Torna el premi de periodisme d’investigació que porta el nom del periodista santcugatenc

terribas

El president del Grup Barnils, David Bassa, la periodista Mònica Terribas i el president del Consell d’Administració de Cugat.cat, Xavier Fronells. // Foto: Rut Turch

La periodista i directora de El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, acompanyada del president del Grup Barnils, David Bassa, i del president del Consell d’Administració de Cugat.cat, Xavier Fornells, ha parlat i reflexionat sobre Ramon Barnils i el periodisme en un acte celebrat aquest dimecres al vespre al restaurant El Mesón.

Terribas ha declarat: “una de les forces del Ramon és l’actitud davant de la vida”. Segons la periodista, aquesta actitud ha generat un patrimoni que han heretat els periodistes del Grup Barnils. La periodista de Catalunya Ràdio també ha criticat que es prioritzi la quantitat abans que la qualitat de les informacions en el món periodístic. En aquest sentit, Terribas s’ha mostrat autocrítica: “Abans de dormir penso que poc que fem la feina a fons que hauríem de fer i no tenim temps material per fer-la perquè la pressió estructural de l’entorn sobre nosaltres és tan forta que no podem deixar de fer el que fem, però alhora això acaba empobrint fins i tot la gent que ens sent, i això no em passa només a mi, jo crec que si som sincers ens passa a tota la professió”.

A més a més, Terribas ha afegit: [Ramon Barnils] S’estaria divertint com a boig, ens estaria clavant pantuflades a tots,  a mi la primera, cada dia a través de la radio, i els articles, del que fes, dient-nos a tots adotzenats i institucionalitzats”.

Torna el premi Ramon Barnils

En el mateix acte, el president del Grup de periodistes Ramon Barnils, David Bassa, ha anunciat que tornen a organitzar el Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació aquest any. Hi haurà dues categories: una dirigida a llicenciats o graduats en periodisme, encara que no estiguin en actiu; i una altra per a estudiants de periodisme. El premi de la primera categoria serà 1.200 euros i el reportatge es publicarà al diari Ara i, posteriorment a Cugat.cat. En el cas dels estudiants, el guanyador rebrà un accèssit de 400 euros. Les bases del concurs es poden consultar al web del Grup Barnils.

David Bassa ha declarat: “És un premi que vol potenciar no només la professió de la gent que està exercint-la, sinó també els estudiants que estan començant”.

Switch to mobile version