Autor Societat
16 Juliol 2015 a 17:00

Susanna Pellicer rep als 14 infants sahrauís que passen l’estiu a Sant Cugat

El missatge va ser trobar una solució per al Sàhara Occidental

Recepció infants sahrauís // Imatge ceida oer l'Ajuntament de Sant Cugat

Recepció infants sahrauís // Imatge ceida oer l’Ajuntament de Sant Cugat

La tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, va presidir ahir a la tarda, a la sala de plens, la recepció dels infants sahrauís que passen l’estiu a Sant Cugat. A l’acte, també hi ha participat el subdelegat del Front Polisario a Catalunya, Mah Yahdih; i la presidenta d’SCAPS, Neus Bosch.

14 infants sahrauís passen l’estiu a Sant Cugat. D’aquest 14 infants, 5 nens i nenes que pertanyen al programa “Vacances en pau” –i que resideixen en famílies acollidores– i els 9 restants s’estan a la Casa de l’Esperança, el pis d’acollida per a infants sahrauís que reben tractament mèdic a Catalunya.

la recepció d’avui és important, perquè ens permet donar la benvinguda als nens i nenes sahrauís que passaran aquest estiu a Sant Cugat i retrobar-nos amb els que ja fa un temps que resideixen al nostre municipi. A més a més, també és un reconeixement al poble sahrauí. Cal trobar una solució definitiva al conflicte del Sàhara Occidental. Per aquesta raó també som aquí” comentava la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer.

Al seu torn, el subdelegat del Front Polisario a Catalunya, Mah Yahdih, va voler agrair “la implicació de Sant Cugat, a tots els nivells, amb el poble sahrauí: ciutadans, associacions –especialment SCAPS– i el govern de la ciutat. La feina duta a terme des de Sant Cugat és constant i és una ajuda molt important per al nostre poble” i afegia que “cal que la situació anormal del Sàhara Occidental se solucioni definitivament. Cal que puguem dur a terme un referèndum amb garanties i amb el reconeixement internacional. Avui dia, el poble sahrauí viu dividit entre la zona ocupada i la zona fronterera. És una situació difícil, de precarietat i de violació dels drets essencials”.

L’acte va servir per presentar el vídeo Dar al-Amal, que han dirigit dues estudiants de l’Escola d’Art i Disseny, Meritxell Pérez i Maria Suárez, en el marc de les pràctiques del cicle formatiu de comunicació gràfica i audiovisual (especialitat d’animació) que han realitzat a l’Ajuntament i en el que hi han col·laborat amb els infants i joves de la Casa de l’Esperança. Aquest vídeo servirà per explicar el projecte de la Casa de l’Esperança (Dar al-Amal) als infants i joves de les escoles del municipi.

Switch to mobile version