Autor Societat
17 Juliol 2015 a 11:30

Sant Cugat tindrà un nou espai social i de recerca

La casa solar hivernacle low-cost construïda per estudiants de l’ETSAV ja està en marxa

Edifici en construcció // Imatge cedida per l'AJuntament de Sant Cugat

Edifici en construcció // Imatge cedida per l’AJuntament de Sant Cugat

 

La casa solar hivernacle low-cost desenvolupada i construïda per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès que va quedar en vuitena posició al concurs internacional Solar Decathlon Europe 2012 ja s’ha començat a instal·lar a les Planes.

Aquesta nova col·laboració entre l’Ajuntament i l’ETSAV el barri de les Planes guanya un nou espai que tindrà un ús social i de recerca. És previst que un grup de l’ETSAV apliqui els seus coneixements directament al barri de les Planes on s’estudiarà, entre altres, mesures per lluitar contra la pobresa energètica.

L’edifici e(co) constitueix un nou model de sostenibilitat basat en paràmetres de més eficiència, més serveis i més confort. Comparat amb una construcció convencional, utilitza menys material, menys energia i té un cost menor. L’(e)co és el prototip santcugatenc que va tenir l’honor de representar Catalunya a l’edició del Solar Decathlon Europe 2012, competició internacional on va quedar en vuitena posició.

L’edifici consta d’una pell exterior industrialitzada de 150 metres quadrats que funciona com a hivernacle a l’hivern i com a zona d’ombra a l’estiu. A l’interior de l’edifici hi ha tres mòduls de fusta de 15 metres quadrats climatitzats i aïllats tèrmicament. No ha tingut cap cost econòmic per al consistori.

El Solar Decathlon Europe és una competició internacional en la qual equips formats per universitats de tot el món han d’investigar, dissenyar, construir i usar habitatges autosuficients tot aprofitant l’energia solar. El projecte santcugatenc va tenir el suport de més de 75 empreses, entitats, companyies i institucions, entre les quals hi va haver  l’Ajuntament de Sant Cugat. El patrocinador principal va ser Rockwool.

Switch to mobile version