Autor Política
23 Juliol 2015 a 11:30

Sant Cugat tindrà 3 representants a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Es tracta de Carles Brugarolas, Damià Calvet i Esther Salat

Carles Brugarolas // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Carles Brugarolas // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

La nova Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a aquest mandat (2015-19) es constitueix avui amb la presència de tres representants de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Els òrgans que s’han de constituir són el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, el Consell Metropolità, la Presidència i les Vicepresidències, la Junta de Govern i la Comissió Especial de Comptes.

Sant Cugat, que és un dels 36 municipis que formen l’AMB, participa dels òrgans de govern d’aquest organisme.

Els representants sanctugatencs que participaran durant els propers quatre anys a l’AMB són:

  • Carles Brugarolas: formarà part del Consell Metropolità de l’AMB per delegació de l’alcaldessa, Mercè Conesa. Conesa li ha delegat aquest lloc (que li pertocaria com a membre que és del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’AMB) per poder concentrar la seva dedicació com a alcaldessa Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona.
  • Damià Calvet: formarà part del Consell Metropolità de l’AMB
  • Esther Salat: formarà part del Consell Metropolità de l’AMB

Cal recordar que, a més dels 36 alcaldes i alcaldesses, el Consell Metropolità té 54 consellers més, que sumen un total de 90 membres. Tots aquests consellers són regidors i regidores municipals electes del ajuntaments metropolitans.

El Consell Metropolità s’organitza en grups polítics i nomena la Presidència de l’AMB a partir de la proposta formulada pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses.

El Consell Metropolità també proposa els consellers que formaran part de la Junta de Govern, els quals són nomenats per la Presidència. Igualment correspon a la Presidència la potestat de nomenar, d’entre els consellers metropolitans, una Vicepresidència Executiva i altres Vicepresidències que consideri pertinents.

Finalment, la Comissió Especial de Comptes es constitueix en aplicació del que estableix la legislació de règim local i del que disposa el Reglament orgànic metropolità.

 

Switch to mobile version