Autor Societat
24 Juliol 2015 a 14:00

Sant Cugat s’adhereix al Programa de Garantia Juvenil

Un programa europeu per millorar l’ocupabilitat dels joves d’entre 16 i 24 anys

Eloi Rovira durant la presentació d'ahir // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat (Foto. Localpress)

Eloi Rovira durant la presentació d’ahir // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat (Foto. Localpress)

El regidor de Joventut, Eloi Rovira, va presentar ahir a la tarda l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Cugat al Programa de Garantia Juvenil, un programa impulsat per la Comissió Europea per fer front a les altes taxes d’atur entre el col·lectiu juvenil. En funció de les necessitats detectades, el programa preveu tres itineraris: formació, pràctiques laborals o ofertes de feina i accés a l’emprenedoria.

Aquestes tres línies d’acció, dissenyades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), van adreçades a tots aquells joves d’entre 16 i 24 anys que no treballen ni estudien o segueixen una formació. Properament serà extensible a joves de fins a 29 anys, un ampliació que està pendent se ser publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

“L’objectiu del Programa de Garantia Juvenil és millorar l’ocupabilitat dels nostres joves amb accions diverses des d’ara i fins l’any 2020” comentava Eloi Rovira, qui explicava que actualment ja s’hi han inscrit 28 joves. Segons les dades registrades al junya, el percentatge de joves aturats a sant Cugat amb edats compreses entre els 6 i els 24 anys és del 3,2%, mentre que al Vallès Occidental és d’11,7% i a Catalunya del 10,3%.

Aquest programa servirà per conèixer la realitat dels 9.046 joves de Sant Cugat que ara tenen entre 16 i 24 anys.

Per portar a terme el programa, l’Ajuntament ha contractat una tècnica impulsora de la Garantia Juvenil, Rosa Adell, que serà l’encarregada de fer la promoció i la difusió del programa entre els joves de la ciutat; informar i orientar sobre el programa; fer l’assessorament i el tràmit de la inscripció al programa; i fer el seguiment i la tutorització dels joves inscrits a la Garantia Juvenil durant els seus itineraris i un cop aquests hagin conclòs.

El punt d’atenció es troba l’Oh!ficina Jove, situada al Casal Torre Blanca (avinguda Pla del Vinyet, 81-85), on la Rosa Adell atén tots els matins de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, i els dimecres i dijous a les tardes, de 16 a 19 hores. També es pot demanar cita prèvia trucant al 93 544 19 65 o enviant un correu electrònic agarantiajuvenil@santcugat.cat.

A partir d’avui ja es pot consultar tota la informació relativa al Programa de Garantia Juvenil a www.santcugat.cat o www.oficinajove.santcugat.cat

El Programa de Garantia Juvenil està dotat amb un pressupost d’uns 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats de la Unió, dels quals Catalunya en disposarà de 241 entre fons propis i provinents del Fons Social Europeu.

Itineraris i programes Garantia Juvenil

Requisits Garantia Juvenil

 

Switch to mobile version