Autor Societat
23 Juliol 2015 a 13:30

Protecció Civil allarga un dia més la Prealerta del pla INUNCAT per la previsió de tempestes

Possible superació de llindar de 20 litres/m2 en 30 minuts

Temps

Tempestes // Foto: Paquita Vallbé

Protecció Civil de la Generalitat amplia un dia més la Prealerta del pla especial d’emergències INUNCAT davant les noves prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses avui i superar els 20 litres/m2 en 30 minuts al quadrant nord-est de Catalunya.

Per avui a la tarda i vespre al quadrant nord-est de Catalunya es preveuen pluges intenses amb possible superació de llindar de 20 litres/m2 en 30 minuts. Avui les tempestes afectaran les comarques de Girona, el Vallès Occidental, el Bages i el Barcelonès mentre que demà a partir del migdia i fins mitjanit, l’afectació arribi a tot el territori excepte les comarques de la Plana de Lleida.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil se segueix en contacte amb la Direcció General de Joventut per informar puntualment, en cas necessari, aquelles activitats que poguessin trobar-se en zones de risc.

Les darreres tempestes han estat localment fortes provocant incidències per acumulació d’aigua en zones urbanes, carreteres i altres punts, així com la crescuda sobtada d’alguns torrents, rius i rieres amb els riscos que en deriven d’aquestes situacions.

Protecció Civil demana a la població que es trobi a les zones afectades  per les tempestes molta prudència, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure.

Switch to mobile version